BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Το κομψό τρέιλερ που μεταμορφώνεται σε πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου

Κάθε καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά μετατρέπονται σε μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη. Το ελεύθερο camping διώκεται από τις αρχές, τα ξενοδοχεία είναι πανάκριβα και χρειάζεται να έχεις κάνει κράτηση αρκετούς μήνες πριν, ενώ τα τροχόσπιτα είναι ο πλέον άβολος τρόπος μετακίνησης. Κάπου εκεί έρχεται μία παράξενη ιδέα να κουμπώσει με τον καλύτερο τρόπο: ένα κομψό τρέιλερ που μεταμορφώνεται σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

treiler

122
0

Αν το μέλλον των διακοπών είναι το glamping, η ευρηματική ιδέα του σχεδιαστή Kyung-Hyun Lew φαίνεται ότι έχει πιάσει το νόημα. "Δεν σχεδίασα ένα τρέιλερ για camping αλλά έναν φορητό χώρο που μπορείς να πάρεις μαζί σου οπουδήποτε" δηλώνει χαρακτηριστικά για το Polydrop. Πραγματικά, το δημιούργημά του δεν έχει καμία σχέση με ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά.

Είναι πάρα πολύ ελαφρύ, πάρα πολύ κομψό και πάρα πολύ εύχρηστο αφού αξιοποιεί και τον παραμικρό χώρο στηριζόμενο στον πανέξυπνο minimal σχεδιασμό του. Μάλιστα οι πρώτες επιτυχημένες δοκιμές έγιναν από τη σύζυγο του Lew και το μικρό αυτοκίνητο πόλης που διαθέτει. Σε αντίθεση, λοιπόν, με ό,τι συνηθίζεται το Polydrop δεν χρειάζεται ένα παντοδύναμο SUV για να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο - ακόμα κι ένα IX χαμηλών κυβικών θα τα καταφέρει περίφημα. Άλλωστε είναι τόσο μικρό που μπορείς εύκολα να το κουβαλάς μαζί σου όπου πας, ακόμα και σε διαδρομές μέσα στην πόλη. "Εγώ και η γυναίκα μου μερικές φορές το χρησιμοποιούμε και για γραφείο" λέει ο Lew.



Σήμερα, ύστερα από αρκετές δοκιμές και βελτιώσεις, το Polydrop είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους και τις αγορές. Η νέα έκδοση αποτελείται από αλουμινένιο αμάξωμα κι εσωτερικό φτιαγμένο αποκλειστικά από ξύλο, ηλιακά πάνελ του τροφοδοτούν την μικροσκοπική του κουζίνα, ενώ το διπλό στρώμα είναι ιδανικό για να βουλιάξει κανείς μέσα του. Όσο για τον χώρο των αποσκευών; Παρότι δεν του φαίνεται είναι αρκετός για να χωρέσει τις βαλίτσες σου. Το Polydrop έχει όλες τις ανέσεις ενός glamping, μόνο που τις παρέχει σε φορητή έκδοση και σε πολύ λιγότερο τετραγωνικά μέτρα για την ενδιαφέρουσα τιμή των 9000 ευρώ περίπου. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Πηγή:equire.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία