BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Οι πιο εντυπωσιακές διαδρομές με μηχανή στη Νοτιοανατολική Ασία

Οι εξωτικές παραλίες και η ιδιαίτερη κουζίνα δεν είναι τα μοναδικά πράγματα που αξίζουν στη Νοτιοανατολική Ασία. Αφού ξεκαθαρίσαμε αυτήν την παρανόηση, ας δούμε τι άλλο μπορείς να κάνεις: νοικιάζεις μία μηχανή και ταξιδεύεις σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές του πλανήτη. Τα σπίτια από ασβεστόλιθο, οι κατάφυτες ζούγκλες, οι ορυζώνες που εκτείνονται για χιλιόμετρα δημιουργούν ένα τοπίο που όμοιό του δεν υπάρχει στη Γη.

diadromi-motobike

37
0

Ευτυχώς, η ενοικίαση δίτροχων γίνεται με πάρα πολύ απλό τρόπο από την Ταϊλάνδη μέχρι το Βιετνάμ κι έτσι δεν θα χρειαστεί να αγχωθείς για αυτό. Προσοχή, όμως, γιατί δεν μιλάμε για ιταλικές autostrada αλλά επαρχιακούς δρόμους φτιαγμένους μονάχα για τους τολμηρούς. Στο τέλος της μέρας οι διαδρομές που ακολουθούν θα σε αποζημιώσουν αφού είναι εμπειρίες ζωής.

Ταϊλάνδη | Διαδρομή Mae Hong Son 

Καλύτερη εποχή: Νοέμβριος-Ιανουάριος
Διάρκεια: 3 - 4 μέρες
Διαδρομή: Chiang Mai - Pai - Mae Hong Son - Mae Sariang - Chiang Mai.

Γεμάτη από βουνά, ζούγκλες και ορυζώνες, η διαδρομή Mae Hong Son είναι μία άγρια περιπέτεια στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας. Ξεκινάς πρωί από το Chiang Mai για να φτάσει στο τέλος της μέρας στο Pai, μία πολύ ζωντανή πόλη που είναι γνωστή για την χαλαρή ατμόσφαιρα και τους καταρράκτες της. Από εκεί και πέρα ο δρόμος συνεχίζει γεμάτος με απότομες στροφές και τοπία που κόβουν την ανάσα. Πάρε τον χρόνο σου, τα κρυμμένα μες στις ζούγκλες χωριουδάκια είναι ένα πανέμορφο ταξίδι σε άλλες πιο αγνές εποχές.




Λάος | Διαδρομή Thakehk  

Καλύτερη εποχή: Νοέμβριος-Δεκέμβριος
Διάρκεια: 3 - 5 μέρες
Διαδρομή: Thakhek - Mahaxi - Nakai - Lak Sao - Vieng Kham - Thakhek.

Η κατάσταση των δρόμων έχει βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, κάνοντας τη ζωή πιο εύκολη στους τουρίστες που θέλουν να ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά σπίτια από ασβεστόλιθο της περιοχής που φτιάχνουν μία vintage καρτ-ποστάλ. Όταν θα βρίσκεσαι στο Thakhek, η σπηλιά Nang Ene Cave αξίζει μία επίσκεψη, αφού λειτουργεί ως ιδανική εισαγωγή σε ένα μαγικό ταξίδι. Ό,τι κι αν κάνεις μη χάσεις για κανέναν λόγο την ευκαιρία να βρεθείς στην σπηλιά Kong Lo, από όπου μπορεί να πάρεις μία βάρκα και να περιηγηθείς για εφτά περίπου χιλιόμετρα στον υπόγειο ποταμό. Είναι περιττό να σου πούμε πως οι σπηλιές δεν είναι επισκέψιμες όταν βρέχει.


Βιετνάμ | Διαδρομή Ha Giang
 

Καλύτερη εποχή: Σεπτέμβριος-Οκτώβριος
Διάρκεια: 3 - 5 μέρες
Διαδρομή: Ha Giang - Yen Minh - Meo Vac - Du Gia - Ha Giang.

Στην πιο βόρεια πλευρά του Βιετνάμ, ανάμεσα στα χωριά του Yen Minh και του Meo Vac, βρίσκεται το πέρασμα Ma Pi Leng. Ο εντυπωσιακός δρόμος είναι κυριολεκτικά σμιλεμένος πάνω στη βουνοπλαγιά κι είναι από μόνος του ένας αρκετά καλός λόγος για να ταξιδέψεις στην εξωτική χώρα. Εκατοντάδες μέτρα πάνω από την κοιλάδα, η θέα είναι τόσο μαγική που η οδήγηση γίνεται επικίνδυνη -εύκολα μπορείς να χαθείς στην ομορφιά της και να βρεθείς να κατρακυλάς σε κάποιον γκρεμό. Πάρκαρε τη μηχανή σου στην κορυφή και ξεκινά πεζός για το μονοπάτι Skywalk που οδηγεί στην καλύτερη θέα της διαδρομής.


Λάος | Διαδρομή στο Οροπέδιο Bolaven 

Καλύτερη εποχή: Νοέμβριος-Ιανουάριος
Διάρκεια: 3 - 5 μέρες
Διαδρομή: Pakse - Tad Fane - Sekong - Tatheng - Tad Lo - Pakse.

Καταρράκτες και φυτείες καφές, αυτή είναι η ουσία του οροπέδιου Bolaven. Ο διπλός καταρράκτης, γνωστός ως Tat Fane, είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς της διαδρομής (μόνο όμως την κατάλληλη περίοδο του χρόνου). Ιδανικά θες να βρεθείς εκεί αρχές Νοεμβρίου, όταν το νερό κυλά με τη μεγαλύτερη ένταση και η ζούγκλα διανύει την πιο πράσινη φάση της. Κατά την περίοδο των γιορτών, οι χωματόδρομοι εύκολα μετατρέπονται σε λάσπη, με συνεπές αποτέλεσμα να χρειάζεται αρκετή εμπειρία πάνω στη σέλα. 




Ταϊλάνδη | Διαδρομή Chiang Rai 

Καλύτερη εποχή: Νοέμβριος-Φεβρουάριος
Διάρκεια: 4 -6 μέρες
Διαδρομή: Chiang Rai - Mae Salong - Mae Sai - Chiang Saen - Phu Chi Fah - Chiang Rai.

Αφού θαυμάσεις τους ναούς της Chiang Rai που κόβουν την ανάσα, κατευθύνσου βόρεια για μία διαδρομή που περνά μέσα από τα βουνά, στα σύνορα με την Myanmar και το Λάος. Γνωστή ως το Χρυσό Τρίγωνο, εκεί δηλαδή που τρεις διαφορετικές χώρες συναντιούνται, η περιοχή έπαιζε παλιότερα πολύτιμο σημαντικό ρόλο στο εμπόριο οπίου. Σήμερα, μπορείς να μάθεις όλα όσα θες για το σκοτεινό αυτό ζήτημα στο αντίστοιχο μουσείο της Chiang Saen. Το πραγματικό όμως highlight της διαδρομής είναι άλλο: το εθνικό πάρκο Phu Chi Fah, όπου μπορείς να σκαρφαλώσεις την ώρα που δύει ο ήλιος στην κορυφή του για να ρίξεις μία ματιά στις ομίχλες που σκεπάζουν σιγά σιγά τα γύρω βουνά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ντόπιοι λένε το φαινόμενο "η θάλασσα με τις ομίχλες". Απλά μαγικό. 




Πηγή:esquire.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία