Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Ένα παραμυθένιο μέρος άλλης εποχής στην Κρήτη

Η εφημερίδα Guardian ξεχώρισε δεκαπέντε μέρη για τους ταξιδιώτες θέλουν να δοκιμάσουν εναλλακτικές διακοπές χωρίς σύγχρονες ανέσεις και ακούγωντας μόνο τους ήχους της φύσης

milia_village_1_0

54
0

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα μικρό οικολογικό χωριό στη δυτική Κρήτη, 50 χλμ. από το κέντρο της πόλης των Χανίων. Ο λόγος για τη Μηλιά, ένα παραμυθένιο μέρος άλλης εποχής, που εντυπωσιάζει ντόπιους αλλά και ξένους.

Ο αναπαλαιωμένος οικισμός της Μηλιάς, που λειτουργεί ως πρότυπη οικοτουριστική μονάδα, βρίσκεται σε μια ορεινή περιοχή στο νομό Χανίων στο κέντρο της επαρχίας Κισσάμου και περιβάλλεται από μια καταπράσινη κοιλάδα, 550 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.


Τα σπιτάκια της Μηλιάς είναι τα σπίτια-δωμάτια που προϋπήρχαν από τον 15ο αιώνα και ανακαινίστηκαν με προσοχή στη λεπτομέρεια, κρατώντας αρκετή από την ατμόσφαιρα της εποχής εκείνης. Στο παρελθόν στέγαζαν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών που τα κατοικούσαν κατά βάση την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ σήμερα έχουν μετατραπεί σε πολύ ιδιαίτερους ξενώνες.

Οι ανάγκες σε νερό καλύπτονται από ντόπιες πηγές και το ρεύμα παράγεται από ηλιακή ενέργεια. Στον οικισμό υπάρχει εστιατόριο όπου μαγειρεύουν με βιολογικά προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι.

Η Μηλιά είναι ένα μέρος όπου ο χρόνος κυλάει αργά και ο επισκέπτης γίνεται ένα με τη φύση. Μπορείς απλά «να μην κάνεις τίποτα» ή να επιδοθείς σε δραστηριότητες όπως ποδηλασία βουνού, πεζοπορία σε σηματοδοτημένα μονοπάτια κ.α

Πηγή:reader.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία