BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Τα ομορφότερα νησιά της Ευρώπης

Όσοι ονειρεύονται ταξίδια στα νησιά της Ευρώπης, σχεδόν πάντα αναφέρονται σε Ελληνικούς προορισμούς. Και όμως πολλές παραθαλάσσιες χώρες της γηραιάς ηπείρου διαθέτουν εξαιρετικούς νησιωτικούς παραδείσους, ιδανικούς για ξέγνοιαστες στιγμές δίπλα στην θάλασσα.

cala-saladeta-ibiza-spain-conde-nast-traveller-9june17-white-ibiza_sofia-gomez-fonzo_2

59
0

Αφήνοντας έξω από την σημερινή εξίσωση τις ομορφιές της Ελλάδας μας, βάλαμε πλώρη για να ανακαλύψουμε τα πιο όμορφα νησιά της υπόλοιπης Ευρώπης, για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους με μια εξερεύνηση στον πολιτισμό, την γαστρονομία, την ιστορία και τις παραδόσεις μιας διαφορετικής κουλτούρας.

Κάπρι, Ιταλία

Το διάσημο νησί της γειτονικής Ιταλίας ανήκει στους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς του κόσμου και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αποτελεί σημείο συνάντησης του διεθνούς τζετ σετ. Οι επιβλητικοί ασβεστόλιθοι, τα γαλανά νερά, η βλάστηση και η αρχιτεκτονική θα μας θυμίσουν έντονα τα δικά μας νησιά, όμως η Ιταλική κουλτούρα, η γαστρονομία, τα αρχαιολογικά ευρήματα και οι μεγαλειώδης καθολικές εκκλησίες γρήγορα θα ανατρέψουν αυτήν την εντύπωση. Οι μικρές βραχώδεις παραλίες ασφυκτιούν από κόσμο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ενώ η κεντρική πλατεία Piazzetta σφύζει από ζωή και διασκέδαση. Το γραφικό Ανακάπρι, οι κήποι του Αυγούστου, η μπλε σπηλιά και οι ρωμαϊκές επαύλεις θα μας ταξιδέψουν στον χώρο και τον χρόνο σε αυτό το πραγματικά μαγευτικό προορισμό.

Κορσική, Γαλλία

Ισορροπώντας ανάμεσα στην Γαλλία και την Ιταλίαη Κορσική κρύβει εξωτικές παραλίες που θυμίζουν περισσότερο τις Μαλδίβες παρά έναν ακόμη νησί της Μεσογείου. Από τις μαγευτικές ακτές μέχρι την πλούσια φύση στο εσωτερικό της, ιδανική για ατέλειωτες πεζοπορίες, αλλά καιτα μεσαιωνικά κάστρα, τους καθολικούς ναούς και την μεγαλειώδη ακρόπολη του Κάλβι, ο αγαπημένος προορισμός των Γάλλων παραμένει αμόλυντος από τον τουριστικό κορεσμό, διατηρώντας την φήμη του ως ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά της Ευρώπης. Ο ιστορικός της πλούτος ως γενέτειρα του Ναπολέοντα και αντικείμενο διαμάχης ανά τα χρόνια από τους Ιταλούς και τους Γάλλους, η Κορσική διατηρεί την δική της ταυτότητα αναφορικά με την γλώσσα, την γαστρονομία και την κουλτούρα, προσφέροντας μοναδικές και ανεπανάληπτες εμπειρίες στους επισκέπτες της.


Ίμπιζα, Ισπανία
Η Ισπανική μέκκα των πάρτι και της μουσικής που μας θυμίζει τις δικές μας Κυκλάδες, είναι γνωστό και ως το λευκό νησί, λόγω του χρώματος των κτιρίων στις πόλεις και τα χωριά του. Το διαμάντι των Βαλεαρίδων νήσων αποτελεί γνωστό προορισμό διάσημων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο αλλά και ιδανικό προορισμό για κάθε ηλικία, καθώς εκτός από τη πληθωρική νυχτερινή ζωή, διατηρεί τοπία, παραλίες και οικισμούς απαράμιλλης ομορφιάς και ηρεμίας. Γνωστό και ως ένα από τα πιο πολυτελή τουριστικά θέρετρα του κόσμου, φιλοξενεί γνωστές αλυσίδες ξενοδοχείων αλλά και τουριστικές υπηρεσίες πολλών αστέρων, και αποτελεί, όχι άδικα, έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς της Ευρώπης.


Πηγή:travelstyle.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία