BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Δύο φυσικές πισίνες της Ελλάδας στη λίστα με τις 10 καλύτερες στην Ευρώπη

Το European Best Destinations αφού ανέδειξε την πιο όμορφη ελληνική παραλία για να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι, τώρα μας αποκαλύπτει τις δύο ομορφότερες φυσικές πισίνες της Ελλάδας που βρίσκονται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης!

kent

29
0

Η μία εξ αυτών βρίσκεται στη Θάσο και δεν είναι άλλη από την Γκιόλα. Η Θάσος είναι ένας επίγειος παράδεισος με εκπληκτικές παραλίες και υπέροχο φυσικό πλούτο.

Η Γκιόλα είναι μία φυσική πισίνα μέσα σε βράχο, ένα πραγματικό μικρό θαύμα, με κρυστάλλινα νερά μια ανάσα από το μπλε του Αιγαίου. Οι βουτιές εδώ μένουν πραγματικά αξέχαστες στον επισκέπτη. Είναι γνωστή και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης». Ο θρύλος λέει ότι την πισίνα αυτή τη δημιούργησε ο Δίας για να κολυμπά η Αφροδίτη. Άλλος θρύλος θέλει η λίμνη να ήταν το μάτι του Δία με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του.


Η δεύτερη παραλία που συναντάται στη λίστα του European Best Destinations βρίσκεται στη Μήλο και φυσικά είναι το Σαρακήνικο, μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες ολόκληρης της χώρας.

Το ιδιαίτερο σεληνιακό τοπίο του –η φήμη του κάνει το γύρο του κόσμου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο νησί αμέτρητους τουρίστες που έρχονται να το ανακαλύψουν από κοντά– οφείλεται στους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων. Χαρακτηριστικές, μάλιστα, είναι και οι σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυσή των βράχων στα νερά του Αιγαίου.


Πηγή:travelstyle.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία