BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Απόδραση στις πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ευρώπης

Για τους πιο ρομαντικούς εκεί έξω, που προτιμούν τις μικρές γραφικές πόλεις και γειτονιές από τις μεγαλουπόλεις, η παρακάτω ταξιδιωτική (και ταξιδιάρικη) λίστα θα τους αποκαλύψει μέρη που πιθανόν δεν είχαν ακούσει ποτέ, που ίσως να μην μπορούν να βρουν ούτε στον χάρτη, αλλά πρέπει να γνωρίσουν από κοντά.

jajce-bosnia_2

34
0

Jajce, Βοσνία

Η Βοσνία δεν έχει έλλειψη από αρχαία ορεινά χωριά και το Jajce είναι ίσως από τα πιο καλοδιατηρημένα της χώρας. Υπήρξε η πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Βοσνίας και μπορεί κάποιος ακόμη να δει το αρχαίο κάστρο στην κορυφή του λόφου και να εξερευνήσει τα πλακόστρωτα δρομάκια που ξετυλίγονται από κάτω. Το δυνατό του χαρτί, όμως, είναι ένα φυσικό θαύμα: ο 21 μέτρων καταρράκτης του, τα νερά του οποίου πέφτουν στη συμβολή των ποταμών Pliva kai Vrbas. Το Jajce βρέχεται, μάλιστα, με νερό από τρεις πλευρές και αποτελεί ιδανική βάση για ράφτινγκ, για όσους αγαπούν το υδάτινο αυτό σπορ.

Cesky Krumlov, Δημοκρατία της Τσεχίας

Η μικρή αυτή πόλη με τις σκεπές με τα ζωηρά χρώματα και το άφθονο πράσινο βρίσκεται στη Νότια Βοημία, σε μια λούπα του ποταμού Vltava που σχηματίζει S και στον χάρτη είναι μια μικρή κουκίδα. Για το μέγεθός της, όμως, έχει κατορθώσει να κερδίσει τον τίτλο ενός από τα πιο ειδυλλιακά μέρη στην ιστορία, αφού εκεί μπορεί να θαυμάσει κάποιος διάφορα αρχιτεκτονικά είδη, αναγεννησιακό, γοτθικό, μπαρόκ, με τα καλύτερα παραδείγματα να εντοπίζονται στο εντυπωσιακό της κάστρο. Αυτά, σε συνδυασμό με τη γοητεία της ατμόσφαιρας παλιάς πόλης, με τα πολλά δρομάκια και μονοπάτια, τα πλακόστρωτα και τα κτίρια με διάφορα χρώματα αρκούν για να κάνουν το μέρος γραφικό και εντυπωσιακό.

Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

Οι πόλεις και τα κάστρα κατά μήκος του Ρομαντικού Δρόμου της Γερμανίας είναι τόσο ρομαντικά όσο φαντάζεστε. Αλλά το Rothenburg ob der Tauber είναι από τα πιο εντυπωσιακά, με τα καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά τείχη να του δίνουν άλλη ατμόσφαιρα. Παστέλ κτίρια, μεσαιωνικά δρομάκια, χαριτωμένα μαγαζιά, όλα θυμίζουν κάτι από παραμύθι με βαυαρική υπογραφή. Το Μουσείο Μεσαιωνικών Εγκλημάτων αποτελεί απαραίτητη στάση για όσους θέλουν να δουν από κοντά δείγματα από τα βασανιστήρια του Μεσαίωνα, ενώ και για τους οινόφιλους είναι ένας καλός προορισμός, με τους αμπελώνες που μετρούν αιώνες να κατακλύζουν τους περιβάλλοντες λόφους και να εγγυώνται υπέροχα τοπικά κρασιά.

Πηγή:in2life.gr



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία