BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Περιπλάνηση στις παραδοσιακές τεχνικές του Οινοποιείου Θεστία

Κάθε εποχή του χρόνου, ο Δήμος Θεστιέων στην Αιτωλοακαρνανία είναι ένας οικιστικός παράδεισος με παρθένο φυσικό περιβάλλον, σπάνια χλωρίδα και πανίδα, ήρεμα παραδοσιακά χωριά, φυσικά μονοπάτια, γραφικούς λόφους και κοιλάδες και με μια λίμνη αξεπέραστου φυσικού κάλλους, την Τριχωνίδα. Είναι παράλληλα ένας ιστορικός χώρος με αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα. Σε αυτό το προνομιούχο γεωγραφικό σημείο, και συγκεκριμένα στο χωριό Καινούργιο, το 1998 o Kωνσταντίνος Μούτσος ίδρυσε το Οινοποιείο Θεστία.

thestia-winery-07-e1549385775646-1170x760

32
0

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Θεστία βρίσκονται σε υψόμετρο 250-300 μέτρων. Η έκτασή τους είναι 95 στρέμματα συνολικά με βορειοδυτική έκθεση. Το κλίμα στους αμπελώνες είναι μεσογειακό, ο χειμώνας ήπιος με αρκετές βροχές που εξασφαλίζουν στα αμπέλια την απαραίτητη υγρασία για να ανταπεξέλθουν στο αρκετά ξηρό και ζεστό καλοκαίρι.



Η λίμνη Τριχωνίδα νότια των αμπελώνων συμβάλλει καθοριστικά στην ηπιότητα του κλίματος, η οποία ευνοεί την καλλιέργεια ελληνικών και ξενικών ποικιλιών αμπέλου.

Καλλιεργούν γηγενείς ποικιλίες, όπως τη Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο και τη Μαυροδάφνη, και κοσμοπολίτικες ποικιλίες, όπως το Sauvignon Blanc, το Cabernet Sauvignon, το Cabernet Franc, το Merlot και το Syrah. Τα προϊόντα είναι γνήσιοι εκπρόσωποι της γης που τα παράγει, της ιδιαιτερότητας του εδάφους, καθώς και της πείρας και της γνώσης των οινολόγων και των οινοποιών που τα δημιουργούν και τα φροντίζουν.


Στόχος του Οινοποιείου Θεστία είναι η δημιουργία μιας μικρής οικογένειας κρασιών, με τη σφραγίδα του εκλεκτού και του αποκλειστικού. Έτσι, με πειθαρχία αλλά και με κέφι, υποστηρίζεται η μοναδικότητα της αιτωλικής γης, που εδώ και αιώνες προσφέρει ασταμάτητα ό,τι καλύτερο.


Το Οινοποιείο Θεστία, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε όσους το επισκέπτονται: Νοερή περιπλάνηση στην παράδοση μέσα σε μια ανόθευτη φύση με άγρια ομορφιά και φυσικούς θησαυρούς τους οποίους ανακαλύπτει κανείς στο σύνολο των λιμνών της Τριχωνίδας.


Ένας μαγικός τόπος, πολύχρωμος και ανεξερεύνητος είναι το βραβείο που επιφυλάσσεται στους επισκέπτες. Μέσα στο Κτήμα, το κατάστημα του αγροκτήματος προσφέρει, εκτός από το κρασί, τα βιολογικά προϊόντα που παράγει βασισμένα στην μεσογειακή διατροφή: Ελαιόλαδο και ελιές, φυσικές ποικιλίες μελιού, διάφορες γεύσεις τυριών – όλα σε ειδικές συσκευασίες του αγροκτήματος.



Πηγή:openfarm.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία