BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Oικοτουριστικό χωριό μέσα στην καρδιά της Κρήτης με παραδοσιακές γεύσεις

Ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο όπου μπορείτε να απολαύσετε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες διαμονής, αυθεντική κουζίνα, μοναδική φύση σε νοσοκομείο και παραδοσιακό κρητικό περιβάλλον.

enagron-agrotourismos-ecotourismos-kriti-ellada-avli

170
0

Το Έναγρον είναι κτισμένο στο κέντρο της Κρήτης, στον Άξο Μυλοποτάμου του νομού Ρεθύμνου, κοντά στους πρόποδες του Ψηλορείτη, σε υψόμετρο περίπου 500 μ. και σας προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσετε, να εξερευνήσετε, να ζήσετε και να απολαύσετε τη μοναδικότητα αυτής της φύσης.

Συμμετέχοντας στις δραστηριότητες που διοργανώνουμε, παρέχοντας βοήθεια σε όσους ταξιδεύουν ξεχωριστά και σε ομάδες επισκεπτών, προσφέροντας υπηρεσίες που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας, σας δίνουμε την ευκαιρία να γνωρίσετε την περιοχή από μια μάλλον πιο οικοτουριστική προοπτική.

Στο κέντρο, του μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας, στους πρόποδες της Ίδα (Ψηλορείτης), μέσα στο Φυσικό Γεωπάρκο Ψηλορείτης που προστατεύεται από την UNESCO, δίπλα από το μινωικό οικισμό της Αξού,  σε υψόμετρο 450 μέτρων, χτίστηκε το Έναγρον, ένα κρητικό οικοτουριστικό χωριό. Εκτείνεται σε μία περιοχή 60,000 τετραγωνικών μέτρων άγριας βλάστησης, αμπελώνων, ελαιώνων, περιβολιών και βοτανικών κήπων. Είναι εμπνευσμένο από τις παραδοσιακές τεχνικές και χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά δημιουργήθηκαν 32 μονόχωρα, δίχωρα και τρίχωρα διαμερίσματα που σχηματίζουν γειτονιές και μοιάζουν με παραδοσιακό χωριό. Το καθένα είναι επιπλωμένο με όλα τα απαραίτητα για να άνετη διαμονή 3 έως 6 ατόμων.

Από τη φάρμα και τις καλλιέργειες συλλέγονται τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν μερικά από τα καλύτερα πιάτα της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας, της πιο αυθεντικής εκδοχής αυτής που διεθνώς είναι γνωστή ως μεσογειακή διατροφή.

Περιβαλλοντική & Βιώσιμη Εκπαίδευση

Το Έναγρον δεν έχει να κάνει μόνο με την διαμονή και τη γαστρονομία. Στόχος είναι ο συνδυασμός της μιας συνολικής εμπειρίας που διαμορφώνεται μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και εκμάθησης που αφορούν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης.

Αγροτουριστικές Δραστηριότητες

Θα βρείτε μια σειρά 10 δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται με συνέπεια καθημερινά και επαναλαμβάνονται κάθε εβδομάδα από τον Απρίλη μέχρι τον Οκτώβρη. Αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν πεζοπορικές εξορμήσεις στην περιοχή, μαθήματα μαγειρικής, παραδοσιακή μουσική βραδιά, βοτανικό περίπατο, ιππασία με τα γαϊδουράκια, τυροκόμηση και ψήσιμο ψωμιού στον ξυλόφουρνο, εκδρομή στο μητάτο του βοσκού μας, εκδρομή στα ιστορικά μοναστήρια και αρχαιολογικούς χώρους.

Πεζοπορίες, ποδηλασίες & περιπέτεια: εποχιακές δραστηριότητες με εξοπλισμό που παρέχεται όπως έναν χάρτη που δημιουργήθηκε από τους ιδιοκτήτες του “Έναγρον” και παρέχει πληροφορίες για τη φύση, τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής καθώς και ποδήλατα βουνού, γαϊδουράκια, κιάλια και ειδικούς οδηγούς για την ντόπια πανίδα και χλωρίδα.

Πηγή: magazine.trivago.gr

Μάθετε περισσότερα στο: https://www.enagron.gr/

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία