BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Βιώνοντας την καθημερινή ζωή στο χωριό όλες τις εποχές του χρόνου

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν την καθημερινότητα ενός αγροκτήματος, αλλά και να γευτούν αυθεντικές χωριάτικες γεύσεις, το κτήμα είναι ιδανικό για μονοήμερες εκδρομές πολλών ή λίγων ατόμων, ακόμα και με τους τετράποδους φίλους σας.

8509529_orig

62
0

Μέσα σε φύση από πλατάνια, βελανιδιές, τρεχούμενα νερά και οπωροφόρα δέντρα, σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα στην ορεινή Αχαΐα, μόλις 15 λεπτά από τις ωραιότερες παραλίες του Κορινθιακού και μισή ώρα από τις χιονοδρομικές πίστες των Καλαβρύτων, βρίσκεται το Αγρόκτημα Φωκαέων. Με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και την παράδοση, με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα της ελληνικής γης και το ξύλο.

Αγροτουριστικές Δραστηριότητες

Θα βρείτε δραστηριότητες που πραγματοποιούνται  καθημερινά, όπως άρμεγμα προβάτων και κατσικών, μάζεμα αυγών από το κοτέτσι. Δίνεται μεγάλη έμφαση στη φροντίδα του περιβολιού. Σκαλίσματα, φυτέματα, ποτίσματα είναι μερικές από τις καθημερινές απαραίτητες εργασίες για τη μέγιστη απόδοση των λαχανικών.

Το κτήμα είναι πλούσιο σε δέντρα άγρια και οπωροφόρα. Από τον Μάιο και ως τον Οκτώβριο, σας καλούν να μαζέψετε τους καρπούς τους. Κεράσια, μούρα, αχλάδια, βύσσινα, σύκα, κορόμηλα και καρύδια, τα οποία στη συνέχεια γίνονται μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.

Άλλη μια δραστηριότητα αποτελεί η ιππασία. Με τη συνοδεία έμπειρων οδηγών σε συνεργασία με το Artemis Horse Riding και κατόπιν συνεννόησης, οι αναβάτες απολαμβάνουν την βόλτα τους ανάμεσα σε πλατάνια και έλατα στην ημιορεινή περιοχή.

Επίσης διοργανώνονται αποδράσεις σε κοντινά μονοπάτια όπου θα ανακαλύψτε το μονοπάτι του Λαδοπόταμου, σε απόσταση αναπνοής από το κτήμα, με βάθρες για φυσικό υδρομασάζ, καταρράκτες και ξέφωτα για πικ-νικ.

Από την παραγωγή στην κατανάλωση

Πήζοντας το γάλα παράγεται τυρί και γιαούρτι, σε μια διαδικασία σύντομη, που αξίζει να γνωρίσετε.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το πλούσιο πρωινό με αυγά ημέρας, σπιτικές μαρμελάδες, ζεστό ζυμωτό ψωμί και κατσικίσιο γάλα καθώς και να δοκιμάσουν ντόπιες συνταγές με δικά μας κρέατα και εδώδιμα μυρωδικά, γεύματα για χορτοφάγους από το περιβόλι μας, χωριάτικες πίτες, γλυκά του κουταλιού και κρασί από ντόπιες ποικιλίες.

Διαμονή

Μέσα σε έκταση 35 στρεμμάτων, σε υψόμετρο πάνω από 700μ., στον οικισμό Κερνίτσα, τα πέτρινα σπιτάκια που διαθέτουν όλες τις ανέσεις και εμπνευσμένα ονόματα, όπως «Νεραϊδόσπιτο», «δωμάτιο του γίγαντα» και πολλά ακόμη αυτόνομα σπίτια πλάι σε λίμνες ή με θέα στη θάλασσα. Παρέχουν χώρο για 2 έως 8 άτομα με ημιδιατροφή, αυτόνομη θέρμανση, ξύλα για το τζάκι, 24 ώρες ζεστό νερό, TV - DVD, ημιεξοπλισμένο κουζινάκι και ψυγείο.

 

Εκδηλώσεις

Το κτήμα ενδείκνυται για σεμινάρια όπως yoga, μαγειρικής, καλλιτεχνικά εργαστήρια κ.α. Ο χώρος μπορεί να παρέχει διαμονή για περίπου 20 άτομα στους ξενώνες. Ο καφενές είναι διαθέσιμος για τα γεύματα όσων θα συμμετέχουν.

Πάρτυ, γάμοι, βαφτίσια, εκθέσεις και οποιοδήποτε άλλο ξεχωριστό γεγονός σας μπορούν να φιλοξενηθούν στο αγρόκτημα χαρίζοντας μοναδικές στιγμές μέσα στη φύση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ξενώνα Φωκαέων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.cherryland.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία