BACK TO
TOP
Περιηγήσεις

Μικροί, μεγάλοι μυήθηκαν στην καλλιέργεια ακτινιδίου στον Καταχά Πιερίας

Μια πρωτότυπη γιορτή ακτινιδίου διοργάνωσαν οι άνθρωποι της Κεπίν ΚΟΙΝΣΕΠ και της Βιώσιμης Ανάπτυξης ΚΟΙΝΣΕΠ, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το πρωί, στον Καταχά Πιερίας, από εκεί που ξεκίνησε η εν λόγω καλλιέργεια πριν από μερικές δεκαετίες και κατέκτησε μεγάλη μερίδα αγροτών και όχι μόνον.

Μικροί, μεγάλοι μυήθηκαν στην καλλιέργεια ακτινιδίου στον Καταχά Πιερίας

8
0
Η Γιορτή Ακτινιδίου είναι γεγονός για τον Καταχά Πιερίας και έγινε όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι των ΚΟΙΝΣΕΠ «στην προσπάθειά τους να έρθουν πιο κοντά στην τροφή μας, να μαζέψουν τα ακτινίδια του φετινού χειμώνα κατευθείαν από τα δέντρα».



Μικροί και μεγάλοι μυήθηκαν στη διαδικασία κοπής και συλλογής των ακτινιδίων από το δέντρο, ο καλός και μαλακός καιρός βοήθησε στο να εκτοξευτεί το όλο πράμα και η εργασία να μετατραπεί σε διασκέδαση
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καταχάς θεωρείται η πατρίδα των ακτινιδίων στην Ελλάδα καθώς είναι το πρώτο μέρος που καλλιεργήθηκαν ακτινίδια στην Πιερία και ένα από τα πρώτα μέρη πανελλαδικά.


Τα δέντρα είναι χαμηλά, γεγονός που διευκολύνει τη συλλογή τους ακόμη και από μικρά παιδιά. Αφού γεμίσανε τις κλούβες τους, κολατσίσανε στο χωράφι.

Πλούσιο σε βιταμίνη CΤο ακτινίδιο είναι ο βασιλιάς της βιταμίνης C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Ο καρπός του ακτινιδίου είναι πλούσιος σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Αποτελεί το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των μικροβίων, απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Τέλος, συντελεί στη βελτίωση της όρασης, χάρις στο αντιοξειδωτικό λουτεΐνη.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία