BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν αγροκτηνοτρόφοι στον Πύργο

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΟΑΣΗ τη Δευτέρα το πρωί στον Πύργο, στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου – σύμφωνα με ρεπορτάζ του patrisnews.com.

agrokthnotrofoi

7
0

Οι αγροκτηνοτρόφοι έδωσαν δυναμικό παρόν τόσο στην Εθνική Οδό, όσο και στην πορεία εντός της πόλης προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηλείας, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τη ρίψη σανού και γάλακτος στην είσοδο της υπηρεσίας.

Από νωρίς πλήθος αγροκτηνοτρόφων συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, με πανό και συνθήματα. Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους εστίασε στη συνεχή προσπάθεια που γίνεται για να τεθούν τα προβλήματα του κλάδου. «Η κατηγοριοποίηση που φαίνεται να υπάρχει στους αγρότες είναι λανθασμένη και οι αποφάσεις λαμβάνονται μόνο για το συμφέρον των μεγαλύτερων», υποστήριξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ακόμα, αναφέρθηκε στον τρόπο πληρωμής του ΕΛΓΑ με το σύστημα προκαταβολών παρά τα λεφτά που λαμβάνει στην ώρα του από τους αγρότες, αλλά και στην ελαιοκαλλιέργεια που φέτος κρέμεται από μια κλωστή λόγω δάκου. Ακόμη, επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία αγροτικών συλλόγων σε πολλές τοπικές κοινότητες και άδικες οι ενέργειες της ΔΕΗ που κόβει το ρεύμα στις καλλιέργειες.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης θέλησε να καταγγείλει ενέργειες υπονόμευσης που κάνουν ορισμένοι - προκειμένου σύμφωνα με τον ίδιο, να κρατούν τους αγρότες ανενεργούς και αμέτοχους στους αγώνες διεκδίκησης όσων τους ανήκουν: «Είμαστε σε επαγρύπνηση και το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουμε με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για την οργάνωση μεγάλης κινητοποίησης στην Αθήνα σαν αγροκτηνοτρόφοι. Καλούμε τους αγρότες να κλείσουν τα αυτιά τους στους δήθεν που θέλουν να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα και να είναι σε επαγρύπνηση και επαφή με την ΟΑΣΗ και τους συλλόγους».

Η πορεία συνεχίστηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηλείας, όπου επιτροπή αγροτών συναντήθηκε με τη Διευθύντρια της υπηρεσίας Άννα Μητροπούλου, στην οποία παρέθεσαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος, ζητώντας τη συνεισφορά της υπηρεσίας προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Μεταξύ αυτών, υπογράμμισαν το θέμα των αυξήσεων στις οικονομικές υποχρεώσεις που καλούνται να πληρώσουν οι αγροκτηνοτρόφοι τα τελευταία χρόνια, με την κ. Μητροπούλου να δείχνει θετική να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί.

Πηγή: patrisnews.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία