BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη για τη βέλτιστη χρήση νερού

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου Best Water Use - BestU, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Interreg V-A Cooperation Programme GREECE-BULGARIA 2014-2020».

axrhshnerou2

8
0

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.», σε συνεργασία με την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης «Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.», το Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας «ΓΕΩΤ.Ε.Ε.» και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης «Δ.Ε.Υ.Α.» των Δήμων Θερμαϊκού, Θέρμης και Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνουν την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στις 9.00 π.μ., στον χώρο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ, την ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Βέλτιστη χρήση νερού».
Γενικός στόχος του έργου είναι η προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών για την αποτελεσματική χρήση των υδάτινων πόρων και την προστασία του εδάφους. Ειδικός στόχος του έργου είναι η βελτίωση της διαχείρισης των υδατικών πόρων και η ενίσχυση της διαχείρισης των υδάτων, μέσω της προώθησης εκστρατειών «πράσινης συμπεριφοράς» στους τομείς της διαχείρισης των υδάτων, της εφαρμογής πιλοτικών δραστηριοτήτων ενσωμάτωσης των υφιστάμενων καινοτόμων μεθόδων / τεχνολογιών και της διαμόρφωσης περιβαλλοντικής εκπαιδευτικής πολιτικής. Στο πλαίσιο των στόχων του έργου και μέσω της ανάπτυξης και υλοποίησης των πακέτων εργασίας, το έργο προσπαθεί να τονώσει τη διασυνοριακή συνεργασία, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στις περιοχές εφαρμογών των δύο χωρών και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.
Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν πέντε εταίροι, από την Ελλάδα η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. – Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε. - Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών και από τη Βουλγαρία η EDA Bansko Αναπτυξιακή Εταιρεία στο Μπάνσκο, ο Σύνδεσμος Eco Neurokop στο Γκότσε Ντέλτσεβ και η EDA High West Rodopi Αναπτυξιακή στο Ντεβίν. Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα παρουσιασθούν από τους ομιλητές οι τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και όλες οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα.
Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2310 463930 ή στα email: info@anatoliki.gr, environment@anatoliki.gr Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου www.bestu.eu

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία