BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ενέργειες για δημοπράτηση των Δημοτικών Σφαγείων Νεάπολης

Προσπάθεια για να λειτουργήσουν ξανά τα δημοτικά σφαγεία στη Νεάπολη Λασιθίου, που παραμένουν κλειστά εδώ και μια διετία - μετά την αποπομπή της εταιρείας που τα είχε αναλάβει έναντι μισθώματος - καταβάλλει ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

aneapolilasithiou

4
0

Με στόχο λοιπόν την επαναλειτουργία των σφαγείων και την αποκατάσταση της ομαλότητας στην περιοχή του Μεραμπέλου, ο Δήμος Αγίου Νικολάου ετοιμάζει πυρετωδώς νέο διαγωνισμό δημοπρασίας για να βρεθεί νέος ιδιώτης ανάδοχος που θα διαχειρίζεται τα σφαγεία, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία κτηνοτρόφων και κρεοπωλών, που αναγκάζονται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα και μεγάλα δρομολόγια για να μπορέσουν να σφάξουν ζώα και να προμηθεύσουν την τοπική αγορά με κρέας.

Ήδη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγίου Νικολάου ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης των Δημοτικών Σφαγείων Νεάπολης.

Επειδή οι πληγές από την προηγούμενη συμφωνία είναι πολλές, στον Δήμο έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στο να διασφαλιστεί ένα πιο ομαλό πλαίσιο λειτουργίας των σφαγείων.

Στην κατεύθυνση αυτή, βασικοί άξονες της δημοπρασίας είναι ότι: η ευθύνη για επενδύσεις αναγκαίες, που θα αποκαταστήσουν τα σφαγεία, μετατίθεται στα χέρια του ιδιώτη εκμισθωτή, που θα πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό. Ομοίως ο ιδιώτης θα επωμιστεί το βάρος της συνολικής αδειοδότησης για τη λειτουργία των σφαγείων.

Με αυτό τον γνώμονα, η Οικονομική Επιτροπή θεωρεί ότι ο ανάδοχος που θα επιλεγεί μπορεί να έχει χρονικό περιθώριο ενός εξαμήνου για να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο ο μισθωτής θα απαλλαχθεί από την καταβολή μισθώματος, ως περίοδο χάριτος. Ωστόσο, υποχρεούται πριν τη λήξη του εξαμήνου να υποβάλει αναλυτική έκθεση των ενεργειών και πρωτοκολλημένων εγγράφων που αφορούν εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις που έχει λάβει εντωμεταξύ, καθώς και εκείνων που εκκρεμούν ακόμη, αιτιολογώντας παράλληλα ότι η καθυστέρηση ολοκλήρωσης όλων αυτών των διαδικασιών δεν οφείλεται σε δική του ευθύνη, ώστε να απευθυνθεί στον Δήμο και να ζητήσει την παράταση.

Σύμφωνα με οικονομοτεχνική μελέτη του Δήμου, οι δαπάνες για διαμόρφωση χώρων και αγορά εξοπλισμού που απαιτούνται για τη μίνιμουμ καλή λειτουργία των σφαγείων ανέρχονται σε 226.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).


Πηγή: neakriti.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία