BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης στο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο

Τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης και οι προκλήσεις για την εκπόνησή τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δεύτερης μέρας του 9ου Πανελλήνιου Λιβαδοπονικού Συνεδρίου με τίτλο «Η ελληνική λιβαδοπονία μπροστά σε νέες προκλήσεις» που ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

ATEITHES1

10
0

Ο τόνος είχε δοθεί ήδη από την εναρκτήρια συνεδρίαση το απόγευμα της 9ης Οκτωβρίου, με την εισαγωγική ομιλία του Διευθυντή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης κ. Παπαχρήστου με θέμα: «Η εξέλιξη της Λιβαδοπονίας και οι εφαρμογές της στη διαχείριση της βόσκησης».

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπρόσωπος του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωποι υπηρεσιών, επιστημονικών φορέων, ενώ την έναρξη κήρυξε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων κ. Σουρλατζής.

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου (10 Οκτωβρίου) ξεκίνησε με παρουσιάσεις σχετικές με τη διαχείριση των λιβαδιών της Θεσσαλίας και προχώρησε με την παρουσίαση εργασιών που αφορούν κυρίως την οικολογία των λιβαδικών οικοσυστημάτων σε επίπεδο ειδών που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την παραγωγή βοσκήσιμης ύλης, αλλά και της οικολογίας των λιβαδικών τοπίων.

Ωστόσο, με τις ερωτήσεις και τη συζήτηση που έκλεισε το επιστημονικό μέρος της δεύτερης ημέρας, έγινε φανερό ότι οι ειδικοί επιστήμονες, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, και κυρίως οι κτηνοτρόφοι, εξετάζουν όλα τα επιστημονικά ευρήματα μέσα από το πρίσμα της επικείμενης διαδικασίας εκπόνησης και εφαρμογής των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης. 

Η μέρα για τους συνέδρους έκλεισε με το καθιερωμένο στα συνέδρια της ΕΛΕ, επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας.

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμα στον διαδικτυακό τόπο της ΕΛΕ (www.elet.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αντιπρόεδρο της ΕΛΕ Δρ. Γιάννη Καζόγλου στο 694 4478 124.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία