Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και όχι «υποκατάστημα» ζητούν οι φοιτητές

Υπό καθεστώς κατάληψης τελεί το ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Λάρισα από το πρωί της Δευτέρας, καθώς οι φοιτητές του αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και απαιτούν την πλήρη διατήρηση του τεχνολογικού χαρακτήρα του ΤΕΙ Θεσσαλίας με ταυτόχρονη, ουσιαστική μετεξέλιξη του σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και όχι τον υποβαθμισμό τους σε «υποκατάστημα».

katalipsi_thessalia

Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

0
1

Οι υπερσύχρονες κτηριακές  και θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, τα χιλιάδες στρέμματα- περιουσία του ΤΕΙ και τα προγράμματα και οι συνεργασίες που «τρέχουν» , γίνονται εδώ και μήνες μήλον της Έριδος, πυροδοτώντας την ήδη εκρηκτική ατμόσφαιρα.  

Σύσσωμοι οι σπουδαστικοί σύλλογοι των τεσσάρων Σχολών του ΤΕΙ σε συνεδρίασή τους από την Παρασκευή 12/10/18, αποφάσισαν την πραγματοποίηση κατάληψης στο ΤΕΙ Θεσσαλίας αρχής γενομένης από την Δευτερά 15/10/18, εκφράζοντας σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν, με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτηση τους για τον εμπαιγμό από μέρους του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας, ζητώντας άμεσα να αποσυρθεί.

Έχει ληφθεί απόφαση για επ αόριστον κατάληψη, ενώ το πρωί της Τρίτης σε συνέλευσή τους οι φοιτητές θα πάρουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων.

 Ανακοίνωση των φοιτητών για την κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσσαλίας:

«Σύσσωμοι οι σπουδαστικοί σύλλογοι των τεσσάρων Σχολών του ΤΕΙ Θεσσαλίας σε συνεδρίασή τους από την Παρασκευή 12/10/18. αποφάσισαν την πραγματοποίηση κατάληψης στο ΤΕΙ Θεσσαλίας αρχής γενομένης από την Δευτερά 15/10/18. Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τον εμπαιγμό από μέρους του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα Απαιτούμε:

Καμία άλλη έκπτωση στην εκπαίδευση. Σταματήστε πλέον να θυσιάζετε την παιδεία της χώρας μας στο βωμό της κρίσης και των μνημονίων.

Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά τη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πλήρης διατήρηση του τεχνολογικού χαρακτήρα του ΤΕΙ Θεσσαλίας με ταυτόχρονη ουσιαστική μετεξέλιξη του σε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Διατήρηση και εμπλουτισμός των εξαίρετων υποδομών που διαθέτει το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Διατήρηση όλων των τμημάτων και των σχολών του Ιδρύματος.

Δυνατότητα διενέργειας ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακών προγραμμάτων για όλους τους φοιτητές του ΤΕΙ

Δυνατότητα διενέργειας ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ για τους φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Άμεση Ίδρυση και λειτουργία Ερευνητικού Κέντρου στο ΤΕΙ Θεσσαλίας με γενναία χρηματοδότησή του και πλήρη υποστήριξη του από το Υπουργείο Παιδείας

Άμεση δυνατότητα για αυτοτελή και αυτοδύναμη ανάπτυξη του ΤΕΙ Θεσσαλίας (ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

Εδώ που φτάσαμε υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ! Μετεξέλιξη του ΤΕΙ Θεσσαλίας σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι φοιτητές της Λάρισας δεν ήταν και δεν θα γίνουν τα παιδιά ενός κατώτερου θεού. Ρωτάμε: Γιατί τα υπόλοιπα ΤΕΙ αντιμετωπίζονται διαφορετικά; 
Είμαστε το τρίτο μεγαλύτερο ΤΕΙ της χώρας, το παλαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη Θεσσαλία και διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα Campus των Βαλκανίων… 
Ως εδώ η ΑΔΙΚΊΑ.

Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχίσουν επ αόριστον και η μορφή τους θα ενισχύεται καθημερινά».

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

17-10-2018 19:29Petros

Με τους φοιτητές που φοιτούν ήδη, πως θα πάρουν πτυχίο ΑΕΙ??

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία