Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Δράση προώθησης ελαιοτουρισμού στην Κρήτη

Η ανάδειξη του ελαιοτουρισμού στην Κρήτη θα αποτελέσει το αντικείμενο της εκδήλωσης που διοργανώνεται την ερχόμενη Τέταρτη 24 Οκτωβρίου στο Grecotel Creta Pallas στο Ρέθυμνο.

aelaiotoudraseis

0
0

Πρόκειται για τη δεύτερη που γίνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς 2018, μετά από την επιτυχία εκείνης στο ΜΑΙΧ στα Χανιά. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΔΗΚ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και τον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη NDF.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου, το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου (ΔΣΕ) - που αποτελεί τον μεγαλύτερο στον κόσμο Οργανισμό για την Ελαιοκομία στον οποίο μετέχουν όλα τα ελαιοπαραγωγικά και καταναλωτικά κράτη του κόσμου και εδρεύει στη Μαδρίτη - όρισε το 2018, διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως 31 Νοεμβρίου σαν χρόνο για την τέλεση εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας» σε όλες τις χώρες του κόσμου. Παράλληλα, κάλεσε τους φορείς όλων των κρατών που το επιθυμούν, να υποβάλουν προτάσεις για την οργάνωση σχετικών εκδηλώσεων στις χώρες τους προκειμένου να επιλέξει και να παράσχει την υποστήριξή του στις αντιπροσωπευτικότερες. Ο ΣΕΔΗΚ, όπως δήλωσε ο Δρ. Νικ. Μιχελάκης επιστημονικός σύμβουλος του οργανισμού, επιλέχθηκε και φέτος για 3η συνεχή χρονιά για τις εκδηλώσεις αυτές με τις προτάσεις που υπέβαλε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το ΜΑΙΧ και το Ινστιτούτο Ελιάς, σαν αντιπροσωπευτικές για τη χώρα μας.

Από τις εκδηλώσεις αυτές, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τους Δήμους Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου και τοπικούς φορείς τουρισμού και εστίασης, η μια ήδη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Χανιά, στο ΜΑΙΧ, ενώ η άλλη πρόκειται να λάβει χώρα την προσεχή Τετάρτη 24 Οκτώβριου στο Ρέθυμνο στο Ξενοδοχείο Grecotel Pallas στα Μισσίρια.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης αυτής θα είναι η αξιοποίηση των άφθονων αξιοθέατων της ελαιοκομικής πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικών μνημείων, ελαιομουσείων και μνημειακών ελαιοδέντρων κ.α.) καθώς και επισκέψιμων ελαιοκομικών εγκαταστάσεων και εργασιών ελαιοτριβείων, τυποποιητηρίων, εργασιών συγκομιδής κ.α. για την επέκταση της τουριστικής περιόδου χρονικά και γεωγραφικά στην Κρήτη.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή και θα απευθύνεται σε όλους τους άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενους με ενημέρωση των τουριστών από επαγγελματίες ξεναγούς, επισκέψεις σε ξενοδοχεία και αγροτουριστικές μονάδες, πρακτορεία τουρισμού, Δ/ντες και προσωπικό ξενοδοχείων, ελαιοταβέρνων κ.α.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Μετακίνηση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μεταφερθούν στον χώρο της εκδήλωσης είτε με ΙΧ είτε με λεωφορεία που θα διατεθούν δωρεάν από τους διοργανωτές και θα αναχωρήσουν το πρωί της ημέρας της εκδήλωσης (24/10/18) από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο εφόσον υπάρχει συμμετοχή.

Οι ακριβείς ώρες και χώροι αναχώρησης είναι:

από Χανιά ώρα 08.00 ακριβώς (Πλατεία Αγοράς)

από Ρέθυμνο ώρα 08:40 (πάρκινγκ διπλά από Δημοτικό Κήπο)

και από Ηράκλειο ώρα 08.00 ακριβώς (Πλατεία Ελευθερίας, ανατολική πλευρά)

Οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα Χανιά > ΣΕΔΗΚ τηλ.: 28210 50800 / 697 644 4616), στο Ρέθυμνο τηλ. 693 7285 030 και στο Ηράκλειο τηλ. 2810 33 61 23.

Οι κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνονται ατομικά ή ομαδικά

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία