BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Προετοιμασίες για το Γυμνάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τη λειτουργία του Γυμνασίου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

amgewsxo2

12
0

Τα έργα κατασκευής του νέου κτιρίου προχωρούν με σταθερό και ικανοποιητικό βαθμό, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Σχολής, και τον Σεπτέμβριο του 2019 εκτιμάται ότι όλα θα είναι έτοιμα για την έναρξη του Γυμνασίου. Παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής έχει δρομολογηθεί και ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός του Γυμνασίου, ο οποίος παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του Εκπαιδευτικού Κέντρου «Αλίκη Περρωτή». Ήταν η 3η κατά σειρά παρουσίαση στους γονείς των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της ΑΓΣ και στο πλαίσιο της έγιναν γνωστοί οι βασικοί εκπαιδευτικοί και συνεργάτες που θα στελεχώσουν το Γυμνάσιο.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Πάνος Κανέλλης αναφέρθηκε σε ένα από τα μοναδικά στοιχεία της φιλοσοφίας και του εκπαιδευτικού σχεδιασμού του Γυμνασίου, δηλαδή το πρόγραμμα Career and Learning Academy. «Οι μαθητές συμμετέχουν σε διαθεματικά projects που σχετίζονται με προβλήματα από τον κόσμο της εργασίας και των επιχειρήσεων. Οι δράσεις συντονίζονται από καθηγητές, οι οποίοι σε συνεργασία με επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων θέτουν στα παιδιά προβλήματα της κοινωνίας και του χώρου της εργασίας. Τα συγκεκριμένα προβλήματα αντλούνται από τους τομείς της υγείας, της τεχνολογίας - μηχανικής, της τέχνης - επικοινωνίας, του δικαίου και της επιχειρηματικότητας.»



Το Γυμνάσιο που βρίσκεται σε στάδιο αδειοδότησης αποτελεί το νέο τμήμα του «Ομίλου Σχολείων Βιωματικής Μάθησης Θεσσαλονίκης» στον χώρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Στοχεύει στη δημιουργία μιας κοινότητας μαθητών η οποία θα συνεργάζεται σε ένα περιβάλλον που καλλιεργεί τον ενθουσιασμό για μάθηση, την υπευθυνότητα, την ανεξαρτησία και οδηγεί στην ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη.

Το Γυμνάσιο θα στεγαστεί σε ένα νέο κτίριο 1.000 τετραγωνικών μέτρων και θα εξυπηρετεί 150 μαθητές Α’, Β’ & Γ’ Γυμνασίου. Επιστημονικά εργαστήρια με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις της Σχολής, θα προωθούν την εξερεύνηση και τη σχεδιαστική σκέψη.


Πληροφορίες:
Τμήμα Εγγραφών
τηλ: 2310 492 758 & 761 / email: admissions@afs.edu.gr
www.afs.edu.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία