BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Στην Κάλυμνο με Μπαρμπαρίγου οι μαμάδες Αιγαίου

Στην Κάλυμνο, για ν’ αναδείξει την τοπική κουζίνα, ταξίδεψε η δράση «Aegean mamas know best – Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

akalumnosbarbarhgou

12
0

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste the seasons του  Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου.

Στο εστιατόριο «Μπακαλόγατος» στις Πατήθριες, την παλιά γειτονιά των μηχανικών και δυτών, γιαγιάδες και μαμάδες μαγείρεψαν και παρουσίασαν πιάτα βασισμένα τόσο στα θαλασσινά όσο και σε κτηνοτροφικά προϊόντα, αποκαλύπτοντας τα μυστικά των συνταγών.



Τη δράση και τη σημασία της για τα νησιά και τους κατοίκους τους, ανέπτυξε ο Έπαρχος Καλύμνου, Γιάννης Θεμέλαρος. Για την παράδοση στη γαστρονομία, μίλησε  η αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Κασσάρα, ενω χόρεψε παραδοσιακούς χορούς το χορευτικό τμήμα του Λυκείου. Συμμετείχαν σύλλογοι, χωριά, εστιατόρια και μεμονωμένες Καλύμνιες που μαγείρεψαν και μίλησαν για τις συνταγές, τις παραδόσεις, την αξία τους ως πολιτιστικό προϊόν του νησιού.

Στην εκδήλωση εκπροσώπησαν τη Λέσχη Αρχιμαγείρων ο σεφ Μιχάλης Γιωργουδιός και η σεφ Νομική Καλούδη. Στην προετοιμασία έλαβε μέρος όλη η ομάδα του εστιατορίου «Μπακαλόγατος» που ευγενικά διέθεσε τον χώρο και εκτέλεσε πιάτα τοπικής κουζίνας. Ομάδα προσκόπων έπλασαν τα κουλουράκια τους με περίτεχνα σχέδια. Συζητήθηκαν μυστικά των συνταγών, χρήσεις προϊόντων και πολλά άλλα που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

Έκπληξη ευχάριστη ήταν το δρώμενο στο λιμάνι με θέμα τους σφουγγαράδες της Καλύμνου και το ντύσιμο του δύτη. Την επίδειξη έκανε ο Δημήτρης Νυστάζος, ενώ παρών ήταν ο Πρόεδρος των Αλιέων κ. Κουλλιάς.

Το πρόγραμμα επιμελείται ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοφόρου και την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, σεφ  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.  

 

Πηγή: ert.gr, kalymnos-news.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία