BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας σε λιμάνια και οδικό δίκτυο

Βουτιά μέχρι και δέκα βαθμούς έκανε ο υδράργυρος τις τελευταίες ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Θράκη, Μακεδονία και ορεινή Θεσσαλία ντύθηκαν στα λευκά, ενώ προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο.

aekxonistikanov18

5
0

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ.

Στον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές: Ρίο – Αντίρριο, Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Αρκίτσα – Αιδηψός, Πρίνος Καβάλας – Θάσος, Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες παροτρύνονται να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Στην ορεινή περιοχή του Πηλίου στη Μαγνησία, λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών επιχειρούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Κολυνδρίνη Δωροθέα μετέφερε πως από την περιοχή του Σανατορίου μέχρι το Καράβωμα στο Πήλιο το ύψος του χιονιού έφτανε τα 10 εκατοστά, ενώ έξι αλατιέρες επιχειρούσαν σε διάφορα σημεία.

Μεταξύ άλλων, η κ. Κολυνδρίνη είπε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ειδικά τις βραδινές ώρες που η πέφτει η θερμοκρασία.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονιού στον επαρχιακό δρόμο Κισσού – Χανίων (δρόμος χιονοδρομικού κέντρου) και η κίνηση γινόταν από εναλλακτική διαδρομή.
Απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον επαρχιακό δρόμο Βόλου – Ζαγοράς και στον επαρχιακό δρόμο Χανίων – Δράκειας.

Λέσβος

Αρκετά προβλήματα από τη νεροποντή στην περιοχή της Γέρας, στο χωριό Παλαιόκηπος, όπου φούσκωσε το ποτάμι. Τουλάχιστον δέκα σπίτια πλημμύρισαν ενώ δύο αυτοκίνητα παρασύρθηκαν.
Η Πυροσβεστική υπηρεσία και εθελοντές απεγκλώβισαν μια γυναίκα από το αυτοκίνητό της και ένα ζευγάρι από το πλημμυρισμένο σπίτι τους.

Αδιάβατοι από το νερό της βροχής που έπεφτε ασταμάτητα ήταν κεντρικοί δρόμοι μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης.

Στο Πλωμάρι ποτάμι έτρεχε το νερό μέσα στον δρόμο ενώ στην Πλαγιά τόνοι λάσπης μεταφέρθηκαν μέσα στο χωριό.

Ένα με τη θάλασσα έγινε και η περιοχή της Ευρειακής όπου και εκεί πλημμύρισαν σπίτια.

Με τη βροχή και τις λάσπες ήρθαν αντιμέτωποι 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό έξω από το κέντρο της Μόριας.

 

Πηγή: ert.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ / φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία