Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Την Κυριακή (9/12) πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων στη Λάρισα

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων καλεί τις ενωτικές ομοσπονδίες, τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους να συμμετέχουν στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιείται την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νίκαια Λάρισας.

alarisapanelladikhsuskepsh912

92
0

Στο κάλεσμά της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων αναφέρει τα εξής: 

«Σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η αναθεώρηση της ΚΑΠ της ΕΕ θα κινείται σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των ενισχύσεων,  είναι απαραίτητο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα να δώσει τη δική του αγωνιστική απάντηση.

Χρειάζεται:

- Να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωράνε στις πολιτικές που μειώνουν το εισόδημα μας και παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματος μας.

- Να συζητήσουμε για την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ χωρίς αντίκρισμα στις εξευτελιστικές συντάξεις των 320€, την ποιότητα της υγείας και πρόνοιας, την εγκατάλειψη νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, τον ΕΛΓΑ με ελάχιστες ή καθόλου αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή, ενάντια στον ΕΝΦΙΑ και σε κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλουν συνεχώς. Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής στα μέσα και εφόδια, τις ανοιχτές και χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας που φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση για να κερδοσκοπούν βιομηχανίες και έμποροι σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών.

- Να οργανώσουμε τον αγώνα μας με το δυνάμωμα των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων ώστε να αποτελέσουν πραγματικά εργαλεία συσπείρωσης και κινητοποίησης των αγροτών. Να συγκροτήσουμε νέους αγροτικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματική η δράση μας.

- Να συντονίσουμε πανελλαδικά τη δράση και τους αγώνες μας με μαζική δυναμική συμμετοχή το επόμενο διάστημα αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Όσοι λένε ότι ο αγώνας μας δεν έχει αποτέλεσμα, στους θιασώτες της απογοήτευσης, της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας, απαντάμε πως ό,τι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, πολυήμερων μπλόκων, μαζικών κινητοποιήσεων. Καμμία κυβέρνηση και ποτέ δεν μας χάρισε τίποτα χωρίς αγώνα. Πάλι με τους αγώνες θα έχουμε νέες κατακτήσεις, θα ανακόψουμε τη μεγαλύτερη επίθεση στην τσέπη μας και θα ακυρώσουμε τα μέτρα που έχουν στα σκαριά.

- Να βρεθούμε και να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων με τους οποίους έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο και αυτή η συμμαχία μπορεί να δώσει μεγαλύτερη δύναμη, αποτελεσματικότητα και προοπτική στους αγώνες μας.

- Να διεκδικήσουμε άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης από τα περσινά μπλόκα, όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από το 2016, την κατάργηση του φόρου στο κρασί.

- Να επικαιροποιήσουμε το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε.

Σε αυτή τη σύσκεψη, θέση έχει ο κάθε συνάδελφος που αγωνιά για το σήμερα και το αύριο της παραγωγής του, που μοχθεί αλλά δεν πληρώνεται τον ιδρώτα του, που έχει τη διάθεση να κρατήσει ψηλά το κεφάλι και πιστεύει στη δύναμη του οργανωμένου κινήματος και των αγώνων του. Να συμβάλει με τις προτάσεις του και τους προβληματισμούς του.»

 

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας:

 Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να συμμετέχουν μαζικά στην μεγάλη πανελλαδική αγροτική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στην Νίκαια.

Συζητάμε και συντονίζουμε την δράση μας με συνάδελφους από όλη την Ελλάδα διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης μας και να ανακόψουμε τα χειρότερα μέτρα που η κυβέρνηση τα έχει στα σκαριά.

Ιεραρχούμε την μείωση του κόστους παραγωγής στα μέσα και εφόδια, αφορολόγητο πετρέλαιο όπως παίρνουν οι εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγάλα ξενοδοχεία, ιδιωτικές κλινικές, αεροπορικές εταιρείες και μόνο οι αγρότες το πληρώνουν 1,40-1,50 το λίτρο.

Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών και εξευτελιστικών τιμών από βιομηχανίες και εμπόρους. Η λειτουργία με όρους καρτέλ μιας χούφτας εμποροβιομηχανών που ρίχνουν τεχνητά τις τιμές όπως συμβαίνει με το βαμβάκι και το γάλα αυτή την περίοδο  αλλά και σε όλα σχεδόν τα προϊόντα. Την ίδια στιγμή φτάνουν πανάκριβα στην αγορά και κερδοσκοπούν με τις πλάτες της κυβέρνησης ενάντια σε παραγωγούς και καταναλωτές.

Να σταματήσει η κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης και να ψηφιστεί άμεσα το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, να γίνει άμεσα η επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που μας χρωστάει η κυβέρνηση από το 2016.

Ουσιαστικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την μείωση των τιμών και για ζημιογόνα αίτια που δεν καλύπτονται αλλά έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές πχ Δάκος στις ελιές, πράσινο σκουλήκι, ακαρπία. 

Έχουμε την δύναμη με την συμμετοχή, την οργάνωση μας, το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων και τους αγώνες μας να βάλουμε φρένο στην πολιτική που μας οδηγεί στον αφανισμό και την φτώχεια. Να πιστέψουμε στην δύναμη του συλλογικού αγώνα. Ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών, πολυήμερων αγώνων. Να οργανώσουμε αποφασιστικά τον νέο κύκλο αγωνιστικών πανελλαδικά συντονισμένων κινητοποιήσεων. Να αγωνιστούμε πλάι-πλάι με τους φυσικούς συμμάχους μας, τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους δίνοντας δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.

Στην Πανελλαδική σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ο Δήμος Κιλελέρ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Λάρισας, ο Σύλλογος Γυναικών Λάρισας μέλος ΟΓΕ, ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γεωπόνων, το Δ.Σ των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής.

Όλοι την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Νίκαια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία