Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Σχέδιο Δήμου Λαρισαίων για «Έξυπνη Πόλη»

Στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο Δήμος Λαρισαίων παρουσίασε το σχέδιο του για μια ‘Έξυπνη Πόλη’.

adhmoslarisaiwnellhnoamnerikaniko

0
0

Η πόλη της Λάρισας και τα σχέδια της στην κατεύθυνση της «Έξυπνης Πόλης», παρουσιάστηκαν στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο του  Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα την ελληνική οικονομία. Ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μαβίδης ήταν προσκεκλημένοι των διοργανωτών σε αυτό το σημαντικό πολιτικό – οικονομικό γεγονός, που φέρει τη σφραγίδα και την υπογραφή του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στο οποίο μετέχουν μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι. O Δημ. Μαβίδης, στο πλαίσιο της ενότητας για τις έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, περιέγραψε τον σχεδιασμό του Δήμου Λαρισαίων, προσκεκλημένος της εταιρείας Cisco, εταιρείας-κολοσσού στα θέματα δικτύων.  

Η Λάρισα βρίσκεται ένα βήμα από την έναρξη της νέας εποχής στον τομέα της έξυπνης πόλης, αφού το πρώτο και καθοριστικό βήμα έχει γίνει με τον διαγωνισμό για το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στα πεζοδρομημένα τμήματα του κέντρου. Η τρίτη προκήρυξη του έργου, βρίσκεται σε καλό δρόμο και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

Στο πλαίσιο του έργου, ο Δήμος Λαρισαίων, πέραν του συστήματος με τις βυθιζόμενες μπάρες, αποκτά το βασικότερο εργαλείο για μια «έξυπνη πόλη», που δεν είναι άλλο από το κέντρο ελέγχου, στην καρδιά δηλαδή του συστήματος όλων των «smart» εφαρμογών, που μελλοντικά θα λειτουργούν για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη. Η πόλη ξεκινά με το σύστημα ελέγχου στους πεζόδρομους και θα ακολουθήσει η προκήρυξη για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στον κεντρικό τομέα της πόλης και για περίπου 1.300 θέσεις οχημάτων. Και σ’ αυτό τον τομέα, η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, σχεδίασε από σχεδόν μηδενική βάση τη στρατηγική της πόλης. Όπως σημειώνεται, τα στελέχη της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου εργάστηκαν και εργάζονται σκληρά και σ’ αυτή την κατεύθυνση και πλέον η Λάρισα βρίσκεται μπροστά στην αφετηρία του δρόμου για μια «έξυπνη πόλη».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία