Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Η «Μυθική Πελοπόννησος» στη Βαρσοβία

Για 4η συνεχή χρονιά η «Μυθική Πελοπόννησος» ταξίδεψε στην Πολωνία προκειμένου να συμμετάσχει στην έκθεση Grecka Panorama.

amythikhpelopo1

40
0

Εκεί παρουσιάστηκε για 3η φορά και η Greek Food Show, με θέμα τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική γαστρονομία, στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας PGE Narodowy, στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει στοχευμένα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προώθηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του τουρισμού, του πολιτισμού και της γαστρονομίας, η παρουσία στη συγκεκριμένη έκθεση, θεωρείται ότι έδωσε τη δυνατότητα να καθιερωθεί ακόμη περισσότερο ο προορισμός στη συνείδηση του πολωνικού κοινού, αλλά και των επαγγελματιών του χώρου και να διεκδικήσει το μερίδιο του στον τουριστικό χάρτη.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου διεξήχθη forum στο Ξενοδοχείο Polonia Palace Hotel αποκλειστικά αφιερωμένο στους Έλληνες επαγγελματίες, στοχεύοντας στην καλλιέργεια και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματιών της ελληνικής και της πολωνικής αγοράς για τον τουριστικό και τον εξαγωγικό κλάδο αντίστοιχα.Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία κ. Ευάγγελος Τσαούσης και η Διευθύντρια του ΕΟΤ Πολωνίας – Τσεχίας κα Νικολέτα Νικολοπούλου, τους οποίους υποδέχτηκε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου. Και οι δυο επεσήμαναν το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Πολωνών για την τουριστική αγορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την απήχηση που ήδη έχει το ελληνικό τουριστικό προϊόν στη χώρα.

Η κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, σε συνέντευξη της σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών και σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά σημεία κοινού ενδιαφέροντος, όπου θα μπορούσε να αναπτυχθεί συνεργασία ειδικά σε ό,τι αφορά τον τομέα του τουρισμού, κάνοντας μνεία στη διασύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας και της Βαρσοβίας και στην επικείμενη υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Περιφερειάρχη της Mazowia (Μαζόβια) κ. Adam Struzik.Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού και εκπρόσωποι δήμων της Πελοποννήσου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το τουριστικό τους προϊόν. Την έκθεση Grecka Panorama επισκέφθηκαν περισσότερα από 9.300 άτομα, ανάμεσά τους επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφοι της πολωνικής αγοράς.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση άφησαν τα χιλιάδες δενδρύλλια ελιάς από την Πελοπόννησο που έγιναν ανάρπαστα από τους Πολωνούς, καθώς μοιράζονταν σε διαδραστικά events και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Τέλος, ο διάσημος chef κ. Θεόφιλος Βαφείδης παρουσίασε ζωντανά παραδοσιακές συνταγές για την Πελοπόννησο που απόλαυσε το κοινό. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία