BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Έκλεισε η ελαιοκομική σεζόν για τον ΑΣ «Θερμασία Δήμητρα»

Επίσημα έπεσε στις 5 Δεκεμβρίου η αυλαία της ελαιοκομικής περιόδου 2018 για τον Α.Σ. «Θερμασία Δήμητρα» και ευρύτερα για την Ερμιονίδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συναιτερισμού, με 100% αύξηση του κύκλου εργασιών σε σχέση με το 2017.

thermasia_dimitra_olive_oil

12
0

Σημειώνεται πως η «Θερμασία Δήμητρα» άνοιξε πανελληνίως πρώτη την φετινή ελαιοκομιδή στις 21 Σεπτεμβρίου, «παρακινώντας και βρίσκοντας μιμητές και τους υπολοίπους ελαιοπαραγωγούς της Ερμιονίδος και αυτό είχε μόνο θετικά αποτελέσματα», όπως υπογραμμίζεται.

Όπως, αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Χ. Μέλλος, «όχι μόνο ανοίξαμε τον χορό της φετινής αγοράς με αγουρέλαιο σε κορυφαίες τιμές παραγωγού, ήτοι 3,95€, η οποία διατηρήθηκε σχεδόν αμετάβλητη μέχρι και την τελευταία πράξη τους, αλλά προλάβαμε να μην εκδηλωθούν οι ασθένειες του δάκου και του γλοιοσπορίου και έτσι να παραχθούν μεγάλες ποσότητες εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, τις οποίες ελάχιστες περιοχές πανελλαδικώς είχαν την δυνατότητα να επιτύχουν».

Συνεχίζοντας ο ίδιος, αναφέρει: «Το γεγονός αυτό μεταφράσθηκε σε υψηλές τιμές παραγωγού για τον Συνεταιρισμό, ο οποίος εφέτος όχι μόνο υπερδιπλασίασε τις ποσότητες που διακίνησε αλλά αύξησε, κατά 100% τουλάχιστον, και τον κύκλο εργασιών του σε σχέση με το 2017».

Από τις πρώτες εκτιμήσεις, για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, παρήχθησαν σε ολόκληρη την Ερμιονίδα περίπου 2.000 τόνοι ελαιολάδου εκ των οποίων περίπου οι  1.000 τόνοι στην Τοπική Κοινότητα της Θερμησίας. Από αυτούς, το περίπου 80% ήταν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα μικρότερη του 0,45. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι όλες οι ποσότητες έγιναν κυριολεκτικώς ανάρπαστες με αποτέλεσμα, πολύ πιθανόν να μην υπάρχουν αποθέματα ελαιολάδου Ερμιονίδος μέχρι την έναρξη της επομένης ελαιοκομικής περιόδου του 2019.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία