Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Τυροκόμοι στην Κρήτη πληρώνουν κτηνοτρόφους σε είδος

«Μέθοδο» πληρωμών μερίδας τυροκόμων του Νομού Ρεθύμνου, που αγοράζουν το γάλα των κτηνοτρόφων πληρώνοντας άμεσα μόνο το 30% και για το υπόλοιπο 70% προτρέπουν τον παραγωγό να απευθυνθεί σε συγκεκριμένο έμπορο ζωοτροφών, με τον οποίο συνεργάζονται, και να εφοδιαστεί με ζωοτροφές για να ισοσκελιστεί το χρέος καταγράφει το neakriti.gr.

atyrokomeiokrhthstroposplhrwmhs

129
0

O Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων Μανούσος Σταυριανουδάκης ανέφερε σχετικά: «Είναι ένα νέο ‘απόστημα’ στον κλάδο των κτηνοτρόφων και θα πρέπει να σπάσει τώρα που βρίσκεται στην αρχή της δημιουργίας του. Το κάνουν μερικά μεγάλα τυροκομεία του Νομού Ρεθύμνου. Και μάλιστα δεν αφήνουν την ελεύθερη επιλογή του κτηνοτρόφου να επισκεφτεί όποιο κατάστημα ζωοτροφών επιθυμεί για να ψωνίσει ζωοτροφές στην αξία του 70% της οφειλής που έχει απέναντί του ο τυροκόμος που τον στέλνει. Τον αναγκάζει ο τυροκόμος να πάει σε συγκεκριμένο έμπορο ζωοτροφών, ενώ του καταβάλλει σε ρευστό μόλις το 30% της συνολικής αξίας του παραδοτέου γάλακτος», μεταφέρει ο ίδιος.

«Όντως έχουν και οι ίδιοι (οι τυροκόμοι) πρόβλημα επιβίωσης, διότι έχουν αδιάθετα μεγάλα αποθέματα τυριών. Μάλιστα, αναγκάζονται να δίνουν, για παράδειγμα, τη γραβιέρα 4-5 ευρώ για να μπορέσουν να την πουλήσουν, όταν το κόστος της γραβιέρας δεν πέφτει κάτω από τα 7-8 ευρώ το κιλό. Άρα έχει πρόβλημα όλη η αλυσίδα της αγοράς», υπογράμμισε ο κ. Σταυριανουδάκης.

 

Πηγή: neakriti.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία