Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Στους 18.000 τόνους η παραγωγή ελαιόλαδου στην Τριφυλία

Ως μία καλή χρονιά παρά τις αντιξοότητες χαρακτήρισε τη φετινή ελαιοκομική περίοδο για την Τριφυλία ο Αντώνης Παρασκεύοπουλος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στην ΕΡΤ.

aparagwghelaioladoutrifuliajan19ii

46
0

Tα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι η παραγωγή λαδιού στην επαρχία Τριφυλίας θα αγγίξει φέτος τους 18.000 τόνους με το 75% των ελαιόλαδων να εντάσσονται στην κατηγορία των έξτρα παρθένων.

Θεωρείται ότι τις χρονιές χαμηλής παραγωγής η ποσότητα που συγκεντρώνεται στην Τριφυλία κυμαίνεται από 16.000 έως 19.000 (σ.σ. το 2017 καταγράφηκαν 19.000 τόνοι) και τις χρονιές υψηλής απόδοσης κινείται στους 29.000 τόνους.

«Παρά τη μεγάλη δακοπροσβολή και τα προβλήματα που δημιούργησαν πέρσι κυρίως οι μύκητες στην παραγωγή μπορούμε να πούμε πως η Τριφυλία κράτησε τη δύναμή της στην ελαιοπαραγωγή και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μεράκι των παραγωγών και στο γεγονός ότι στο σύνολό τους βρίσκονται όλο τον χρόνο μέσα στα κτήματά τους και τα φροντίζουν. Αυτό φαίνεται και στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ελαιόλαδων, σύμφωνα με τα οποία κάθε χρόνο η Τριφυλία κατατάσσεται στις προνομιακές περιοχές».

Ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε γνωστό πως η ΔΑΟΚ Τριφυλίας θα προχωρήσει σε καμπάνια για την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με τη χρήση ορυκτέλαιων στην παραγωγική διαδικασία. Όπως εξήγησε ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας: «έχει διαπιστωθεί σε μεμονωμένα περιστατικά ευτυχώς, να εμφανίζονται σε ελαιόλαδα υπολείμματα υδρογονανθράκων και πλαστικοποιητές. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί αν στα μηχανήματά τους οι παραγωγοί χρησιμοποιήσουν φυτικής προέλευσης λάδια για τη λειτουργία τους και καταργήσουν τα πλαστικά σακιά. Μέσα στο 2019 θα προχωρήσουμε σε καμπάνια ενημέρωσης για τους παραγωγούς ώστε να ενημερωθούν για τις σωστές πρακτικές στη διαδικασία μαζέματος του καρπού».


Πηγή: ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία