BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Προβλήματα στην κτηνοτροφία της Μαγνησίας από το ψύχος

Δυσκολίες αντιμετωπίζουν πολλοί κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας από τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στον κλάδο η έντονη και μεγάλης διάρκειας κακοκαιρία. Όπως μεταφέρεται, αρνιά που γεννιούνται αυτή την περίοδο δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω του ψύχους, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί να γίνει το άρμεγμα των ζώων.

aphliocacocairiarxeiou

7
0

«Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον κτηνοτροφικό κόσμο» είπε η Πρόεδρος του συλλόγου αιγοπροβατοτρόφων Αισωνίας κ. Χαρούλα Διβάνη στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,86 και την εκπομπή ‘Θεσσαλία παντού’. Μετέφερε ειδικότερα πως «το πρώτο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα μικρά αρνιά που γεννιούνται δεν αντέχουν το ψύχος και ψοφούν. Αυτές οι μέρες είναι η περίοδος της αναπαραγωγής για τα πρόβατα και θα κρίνουν την οικονομική επιβίωση των κτηνοτρόφων για τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το ψύχος. Μίλησα με κτηνοτρόφο προχθές που μου ανέφερε πως του ψόφησαν 30 μικρά αρνιά. Παρόμοιο ζήτημα έχουν και άλλοι κτηνοτρόφοι. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Και εννοείται πως οι κτηνοτρόφοι έχουν διαθέσει χρήματα για να αγοράσουν πρώτες ύλες και τροφές για να φάνε τα ζωντανά. Πάει να συμβεί το ίδιο πρόβλημα με αυτό που είχαμε πριν δύο χρόνια».

Η ίδια πρόσθεσε ακόμη πως λόγω του ψύχους δεν μπορεί να γίνει το άρμεγμα στα αιγοπρόβατα. «Η μείωση της παραγωγής γάλακτος αυτή την περίοδο είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 50%. Οι κτηνοτρόφοι είναι ανάστατοι, γιατί από το γάλα περίμεναν να έχουν κάποιο σημαντικό έσοδο. Κατά μέσο όρο, ένας κτηνοτρόφος με 300 αιγοπρόβατα έχει καθημερινά απώλειες γύρω στα 75 ευρώ. Και βέβαια αυτή η κατάσταση έχει επίπτωση και σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης του γάλακτος.»

 


Πηγή: ert.gr, e-thessalia.gr / φωτογραφία αρχείου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία