Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Επιτροπής Τεΐου (ITC) που επικαλούνται τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το συγκεκριμένο ρόφημα πέραν του ότι πρωταγωνιστεί στην εσωτερική αγορά, αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του στην κατανάλωση και τις προτιμήσεις των επισκεπτών. Η κατανάλωση τσαγιού στην Τουρκία εκτιμάται - κατά μέσο όρο - σε 1.300 φλιτζάνια τσαγιού/ανά άτομο, δηλαδή περίπου τρία έως πέντε φλιτζάνια σε καθημερινή βάση. Ο αριθμός αυτός ανεβαίνει σε έως δέκα φλιτζάνια καθημερινά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με αποτέλεσμα να διπλασιάζονται και οι πωλήσεις τσαγιού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ