Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ελέγχους στο γάλα ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας

Έλεγχοι τόσο στο αιγοπρόβειο γάλα όσο και εντός των τυροκομείων για την προστασία της Φέτας ως ΠΟΠ, προσλήψεις κτηνιάτρων, μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και του κόστους παραγωγής, διαχωρισμό του ΕΛΓΑ σε γεωργικό και κτηνοτροφικό, δημιουργία διαχειριστικών σχεδίων βοσκής, ένταξη στο πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας και εξόφληση αποζημιώσεων τόσο για τον καταρροϊκό πυρετό όσο και τις εξισωτικές των 2013,2014.

gala_2

Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

476
0

Τα παραπάνω αποτελούν αιτήματα της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως καταγράφηκαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 στον Τύρναβο.   

Εκεί αποτέλεσαν και το μοναδικό θέμα που τέθηκε, καθώς κρίθηκαν αναγκαία ώστε: «να συνεχίσουμε να ασκούμε το επάγγελμα του κτηνοτρόφου, για τον λόγο αυτό τα θέτουμε προς την κυβέρνηση για να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις και είναι τα εξής:

  • Έλεγχοι τόσο στο αιγοπρόβειο γάλα όσο και εντός των τυροκομείων για την προστασία της Φέτας ως ΠΟΠ γιατί η φέτα μας κρατάει στο επάγγελμα.
  • Μείωση της φορολογίας και αφαίρεση των επιδοτήσεων από το φορολογικό εισόδημα.
  • Διαχωρισμό του ΕΛΓΑ σε γεωργικό και κτηνοτροφικό.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Προσλήψεις κτηνιάτρων καθώς η έλλειψη αυτών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στους ελέγχους όσο και στην δημόσια υγεία.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με ιδιαίτερη βαρύτητα στο κόστος του πετρελαίου.
  • Να γίνουν επιτέλους τα διαχειριστικά σχέδια βοσκής καθώς οι τεχνικές λύσεις μόνο προβλήματα δημιουργούν.
  • Ένταξη όλων των αιτούντων κτηνοτρόφων στο πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας.
  • Να πληρωθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα τόσο για τον καταρροϊκό πυρετό όσο και τις εξισωτικές των 2013,2014.

Θεωρούμε ότι τα παραπάνω αιτήματα είναι κρίσιμα και πρέπει να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση έτσι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει αιγοπροβατοτροφία στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  

Γιάννης Γκουρομπίνος»

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία