BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Στην πόλη του Βόλου και την εφορία Σερρών με τρακτέρ οι αγρότες

Σε διαμαρτυρία στο κτίριο της Εφορίας Σερρών, προχώρησαν τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου οι αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους. Τα τρακτέρ έφτασαν νωρίς το μεσημέρι στην πόλη των Σερρών και στάθμευσαν έξω από το κτίριο της Εφορίας.

aserresagroteseforiafeb19

8
0

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Τουρτούρας δήλωσε σχετικά: «Δεν μας αρέσουν οι γκαζόζες. Θέλουμε ουσιαστικό διάλογο με τα τέσσερα συναρμόδια υπουργεία. Πρέπει να σταματήσουν να πετάνε τη μπάλα από εδώ κι από εκεί. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Αυτοί που με μεγάλη ευκολία έρχονταν στα μπλόκα, τώρα τους βλέπουμε να χάνονται. Έχουν πάθει αμνησία; Ξέχασαν πολύ γρήγορα, αλλά θα είμαστε εδώ να τους θυμίσουμε και θα σκληραίνουμε τη στάση μας μέρα με την ημέρα». Όπως μετέφερε ο κ. Τουρτούρας, η μπάλα είναι στην πλευρά της κυβέρνησης και, αν χρειαστεί, οι αγρότες θα ανέβουν στον Προμαχώνα.



Με τρακτέρ στην πόλη του Βόλου

Στις 10:00πμ στον περιφερειακό δρόμο της πόλης, στο ύψος της Ιωλκού, αγρότες του Πηλίου και του κάμπου Μαγνησίας, κατέβηκαν στην πόλη με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα. Ακολούθησε η στάθμευσή τους στην παραλία του Βόλου και από εκεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τελική κατάληξη το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπου ήθελαν να επιδώσουν το ψήφισμά τους.



Ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής, από το μπλόκο του κόμβου του Αερινού, ανέφερε: «Το κάλεσμα είναι συλλογικό, όλοι οι αγρότες μια γροθιά, οι εργαζόμενοι της πόλης πρέπει να δυναμώσουν το συλλαλητήριο, ώστε να έχουμε έναν κοινό αγώνα και μια κοινή επιτυχία. Η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η Ε.Ε. μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Καταδικάζουμε την Ε.Ε. και τους κανονισμούς που εφαρμόζονται στην αγροτική πολιτική, με συνέπεια σήμερα να εισάγουμε το 80% σε αγροτοδιατροφικά προϊόντα».



Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

- Στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας

- Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας

- Στο Νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας

- Στην εθνική οδό Βέροιας-Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας

- Στο Νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου

- Στο Νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης

- Στο 67ο χιλιόμετρο παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης-Θεσσαλονίκης

- Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

- Στην έξοδο από το Άργος Ορεστικό, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής

Έκτακτη γενική συνέλευση έχει συγκαλέσει ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, ώρα 18:30μμ (περισσότερα εδώ).

Την Τετάρτη 13/2, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Παιονίας, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση με θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις, όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου της περιοχής, Θωμάς Καρυπίδης.


Πηγή: www.thepressroom.gr



 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία