BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Νεκροί και οι τέσσερις αγνοούμενοι στον Γεροπόταμο

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων μελών οικογένειας που επέστρεφε με το αυτοκίνητο από γάμο στις Μοίρες, όταν παρασύρθηκε στον Γεροπόταμο τα ξημερώματα της Κυριακής.

anekroiagnooumenoiaytokinhto

14
0

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από 35 ώρες ερευνών, ενώ μέσα σε αυτό βρίσκονταν, νεκροί, οι τέσσερις αγνοούμενοι: δύο αδερφές 29 και 20 ετών, ο 29χρονος σύζυγος της μίας και η μητέρα τους.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια, ποιος ήταν και σε ποια θέση, μέσα στο αυτοκίνητο» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής Π.Υ. Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς που διευκρίνισε ότι αυτή την ώρα μια τέτοια εκτίμηση, θα ήταν παρακινδυνευμένη.

Για μια δύσκολη επιχείρηση, έκανε λόγο ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης. «Είναι ψυχοφθόρες αυτές οι καταστάσεις. Ξεκληρίστηκε μια οικογένεια και λυπόμαστε πολύ. Όλοι οι συνάδελφοι υπερέβαλαν εαυτόν, ιδιαίτερα χθες που ήταν αντίξοες οι συνθήκες» σημείωσε ο κ. Λαγουδάκης, μεταφέροντας ότι το όχημα εντοπίστηκε από πεζοπόρο τμήμα που ερευνούσε στις όχθες του ποταμού. «Είχε πέσει η στάθμη του νερού και φάνηκε η οροφή του αυτοκινήτου» ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης.



Η επιχείρηση ανάσυρσης των τεσσάρων άτυχων μελών της οικογένειας και του αυτοκινήτου, διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, με τις σωρούς να μεταφέρονται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και μετά στο Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ.



Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε κάποιες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο που το όχημα παρασύρθηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Οι αρχές ενημερώθηκαν από τους ίδιους τους επιβάτες για το τι είχε συμβεί, καθώς με διαφορά λίγων λεπτών, πριν τη μια μετά τα μεσάνυχτα, κάλεσαν στην Αστυνομία και ζήτησαν βοήθεια. Η πρώτη κλήση έγινε από μια γυναίκα και η δεύτερη από τον 29χρονο άνδρα. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στις κλήσεις αυτές, ενημέρωσαν ότι στο αυτοκίνητο είχαν αρχίσει ήδη να μπαίνουν νερά.



Αν και οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, επί 35 ώρες δεν υπήρχε αποτέλεσμα. «Τα ορμητικά νερά, η λάσπη, τα καλάμια και η θολούρα, δεν βοηθούσε τις έρευνες, ούτε και των δυτών που έπεσαν μέσα στο ποτάμι, με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα Δευτέρα» υποστήριξε ο κ. Λαγουδάκης. Στις έρευνες συμμετείχε, χθες, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα, ένα drone της Πυροσβεστικής και έξι δύτες, ενώ στο σημείο που εκβάλει ο Γεροπόταμος, υπήρχε και σκάφος του Λιμενικού.

Ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο πέρασμα, το οποίο προσπάθησαν να διασχίσουν οι τέσσερις άτυχοι επιβάτες του οχήματος, είναι πολύ επικίνδυνο όταν βρέχει. «Υπάρχουν περίπου 10 τέτοια σημεία στην περιοχή. Είναι πολύ επικίνδυνα όταν βρέχει, γιατί περνάει πολύ νερό» επεσήμανε ο κ. Αρμουτάκης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / φωτογραφία εξωφύλλου: protothema.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία