Σκοπός της συνάντησης εργασίας είναι η ανάπτυξη νέων τυροκομικών προϊόντων, γεωγραφικής ταυτότητας. Κατά τη σύσκεψη θα εξετασθούν οι δεξιότητες που απαιτούνται για την ενδυνάμωση της μεταποιητικής επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των νέων και των υφιστάμενων τοπικών παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων.
Η δημιουργία ενός καταλόγου δεξιοτήτων και ικανοτήτων που απαιτούνται για την οικοδόμηση μιας πιο βιώσιμης γεωργίας, δασοκομίας και της αγροδιατροφικής αλυσίδας είναι η βασική επιδίωξη του ευρωπαϊκού προγράμματος 'HORIZON 2020 > NEXTFOOD: Εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών του Αγροδιατροφικού Τομέα' (https://www.nextfoodproject.eu), στο οποίο η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΚΜ συμμετέχει μαζί με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και επιπλέον 16 εταίρους από 13 χώρες και τρεις ηπείρους.
Παραγωγικές Μονάδες που συμμετέχουν:
ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε
ΛΥΚΑΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε.
ΡΑΓΙΑΝ Α.Ε
LACTEA A.E.
ΑΛΠΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ
ΔΑΛΛΑΣ Α. - Β.
ΠΡΑΠΠΑΣ Ο.Ε.
ΓΙΑΝΝΩΤΑΣ Κ. - ΚΑΤΣΑΝΟΣ Γ. ΟΕ
ΧΑΡΤΟΜΑΤΖΙΔΗΣ Π. ΛΑΖΑΡΟΣ
ΤΣΑΚΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Χ.
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΦΑΝΟΣ
Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
26ης Οκτωβρίου, 64 - ΤΚ: 546 27, Θεσσαλονίκη
τηλ: 2313 330 306, fax: 2313 330 007
email: info@agromacedonia.gr
www.agromacedonia.gr