BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αντιδράσεις στη Χίο για παραγωγή ενέργειας από καύση φυτικών ελαίων

Αντιτάσσονται οι κάτοικοι του χωριού Λαγκάδα της Χίου στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας από καύση φυτικών ελαίων και βιορευστών που ετοιμάζεται στην είσοδο του χωριού. Μετά την ομόφωνη απόφαση της λαϊκής συνέλευσης του χωριού την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, από τη Δευτέρα το πρωί έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Λαγκάδας, δίπλα από το εργοτάξιο για παρεμπόδιση των εργασιών.

akinhtopoihshxioscaushfytikwnelaiwn

9
0

Στη λαϊκή συνέλευση αποφασίστηκε επίσης να αναθέσουν σε δικηγόρο να κινηθεί νομικά για την αποτροπή της εγκατάστασης και λειτουργίας της μονάδας. Παρόντες στη λαϊκή συνέλευση ήταν εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, της Δημοτικής Αρχής Δήμου Χίου, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου αλλά και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των κατοίκων.

Όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική ιστοσελίδα της ert.gr, δυναμική αναμένεται να είναι και η αποψινή παρουσία των κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χίου, όπου θα συζητηθεί το θέμα και θα τεθεί και το ζήτημα της μη διαβούλευσης για την κατασκευή μιας τέτοιας μονάδας τόσο κοντά στο χωριό και σε παρακείμενο δασάκι.


Πηγή: ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία