BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Καινοτόμα μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην αγροδιατροφή

«Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα στον Αγροδιατροφικό τομέα» είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, ώρα 10:00πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (οδός 25ης Μαρτίου και Πανός 21) στην Τρίπολη. Απευθύνεται κυρίως σε μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) και παραγωγούς του αγροδιατροφικού τομέα που ενδιαφέρονται να εντάξουν στην επιχείρησή τους νέες τεχνολογίες και διαδικασίες για ανάπτυξη καινοτόμων καλλιεργειών και προϊόντων, λειτουργικών τροφίμων, παραπροϊόντων βιομηχανίας τροφίμων, στην κατεύθυνση της αειφορίας.

acalliergwntascainotomiagrodiatrofh

26
0

 Το σεμινάριο εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:

> Φρούτα, Ρόδι, Χυμοί

> Ελιά - Ελαιόλαδο

> Σταφίδα – Αμπέλι - Οίνος

> Γαλακτοκομικά προϊόντα

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε θέματα σχετικά με διεργασίες ξήρανσης και εγκλεισμού, καλλιέργεια στέβιαs (stevia), προϊόντων χωρίς γλουτένη (gluten free), περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του έργου «FOCUS - Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) του αγροδιατροφικού τομέα μέσω υλοποίησης διακρατικών συνεργατικών σχημάτων/Συστάδων (Clusters)» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Balkan-Med.

Πρόγραμμα:

10:00 – 10:15πμ > Προσέλευση – Εγγραφές

10:15 – 10:30πμ > Χαιρετισμοί 

Ιωάννης Τρουπής, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Γεώργιος Μπακούρης, περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αγροτικής οικονομίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου

Καλωσόρισμα κα Ιωάννα Λαμπροπούλου, Project Manager FOCUS, Περιφέρεια Πελοποννήσου

10:30πμ > έναρξη σεμιναρίου

Ενότητα: Καινοτόμα επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό τομέα

10:30 – 11:15πμ > Καταγραφή περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αξιολόγηση των διεργασιών και βελτιστοποίησή τους

Σοφία Κάρμα, μέλος ΕΔΙΠ ΕΜΠ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

11:15 - 12:00πμ > Καλλιέργεια στέβιαs για παραγωγή γλυκαντικών ουσιών
Αντιγολένα Φωλίνα, υποψ. διδάκτωρ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

12:45 – 13:30μμ > Καλλιέργειες για προϊόντα χωρίς γλουτένη

Δημήτριος Μπιλάλης, καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

13:30 – 14:15μμ > Σύγχρονες τεχνικές αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (polymerase chain reaction-PCR) για την ανίχνευση και ποσοτικοποίηση βιολογικών αντικειμένων στην ανάλυση τροφίμων και πρώτων υλών

Mariana Petkova, επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Μικροβιολογίας και Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Plovdiv της Βουλγαρίας

Εταίροι:

Περιφέρεια Πελοποννήσου

www.ppel.gov.gr

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

www.chemeng.ntua.gr

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

www.aua.gr

Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

www.ccci.org.cy

Local Economic Development Agency of Vlora, Αλβανία

www.auledaphp.auleda.org.al

Business Support Centre for SMEs, Ruse, Βουλγαρία

www.bsc.smebg.net

Agricultural University of Plovdiv, Βουλγαρία

www.au-plovdiv.bg

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής με email στο ilampropoulou@mou.gr, υπόψη κας Ιωάννας Λαμπροπούλου μέχρι την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 / τηλ: 2713 601 380

Πληροφορίες για το έργο Focus

www.focuseuproject.com

www.focusplatform.eu

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία