BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Απαγόρευση αλιείας σε Ήπειρο, Σέρρες, Καβάλα, Έβρο

Οι σχετικές αποφάσεις αποσκοπούν στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας. Ακολουθούν αναλυτικά οι περιοχές και τα διαστήματα για τα οποία ισχύει η απαγόρευση.

anofishingbird

36
0

Ήπειρος

Δεν επιτρέπεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, η αλιεία των ιχθύων (εκτός της πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τις πηγές αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1η Μαΐου 2019 έως 31 Μαΐου 2019. Για την Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου (λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν στη λίμνη και επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο), αποθαρρύνεται η αλιεία ιχθύων και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο από 1η Μαΐου έως 25 Ιουνίου.

Σέρρες

Μέχρι την Πέμπτη 6 Ιουνίου ισχύει η απαγόρευση της ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο στις Σέρρες, στους ποταμούς Στρυμόνα και Αγγίτη μέχρι τα όρια με το Νομό Δράμας (θυρόφραγμα οικισμού Συμβολής) και σε όλους τους ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με σχετική οδηγία του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Καβάλα

Απαγορεύεται από τις 25 Απριλίου μέχρι τις 30 Μαΐου η επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία, με κάθε μέσο και εργαλείο, στον ποταμό Νέστο, στα Τενάγη των Φιλίππων, στα αρδευτικά κανάλια, τους παραπόταμους και τα εσωτερικά ύδατα της Καβάλας, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου.

Έβρος

Απόφαση απαγόρευσης της ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο, εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, η οποία αφορά το χρονικό διάστημα 25 Απριλίου έως 30 Μαΐου 2019.

Ειδικότερα αφορά:

α) την περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου > η αλιεία απαγορεύεται στον ποταμό Έβρο και το Δέλτα αυτού, στους χείμαρρους Ειρήνη (Μαΐστρου), Λουτρού, Αρδανίου, Προβατώνα, στα ρέματα Μαυρόρεμα, Διαβολόρεμα, στον υδροταμιευτήρα Αλεξανδρούπολης, φράγματος Καβησσού, στους παραπόταμους του Έβρου, σε κανάλια και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς γλυκού νερού.

β) την περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας > δεν επιτρέπεται στον ποταμό Έβρο, στους παραπόταμους Άρδα και Ερυθροπόταμο, στη φραγμαλίμνη Κομάρων, στα φράγματα Θεραπειού και Πετρωτών, στις τάφρους Πυθίου και Τ16 Ορεστιάδας, στα μικροφράγματα Αλεποχωρίου, Ασβεστάδων, Βρυσικών, Δόξας, Μεταξάδων και Παλιουρίου, στο Γουρουνόρεμα Ασημένιου, σε κανάλια και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς.



Πηγή: ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία