Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Φυτόπλασμα σε καλλιέργειες αρωματικών-φαρμακευτικών

Κρούσματα του παθογόνου μικροργανισμού φυτόπλασμα έχουν εντοπισθεί σε καλλιέργειες Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ) στην Κοζάνη και σε δύο στην Αλεξανδρούπολη προκαλώντας συζήτηση για την εξάπλωσή του και τους τρόπους καταπολέμησης.

afytoplasmarwmatikafarmakeutika

41
0

Όπως μετέδωσε η ert.gr, το πρόβλημα του φυτοπλάσματος υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια σε χώρες του εξωτερικού, όπως στη Γαλλία και τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρονται, οι υπεύθυνοι του ΕΛΓΟ-Δήμητρα Βόρειας Ελλάδας συμβουλεύουν τους ήδη και τους εν δυνάμει καλλιεργητές των ΑΦΦ ότι τα φυτά που αγοράζουν, κυρίως από το εξωτερικό, ως πολλαπλασιαστικό υλικό θα πρέπει να συνοδεύονται από φυτοϋγειονομικό διαβατήριο.

Σημειώνεται πως το φυτόπλασμα δεν καταπολεμάται, ωστόσο μπορεί να περιορισθεί δραστικά στην αρχή, με εκρίζωση ακόμα και φυτών αν είναι λίγα. Επίσης, πρέπει πάντα οι καλλιέργειες με τα ΑΦΦ να είναι καθαρές από ζιζάνια και αγριόχορτα, καθώς εκεί βρίσκονται τα έντομα που το μεταδίδουν, όπως το τζιτζίκι και η ακρίδα. Τα συμπτώματα από τις προσβολές στα φυτά είναι το κιτρίνισμα των φύλλων, μια συστροφή, ένα «τσαλάκωμα», με αποτέλεσμα το φυτό να οδηγείται στην ξήρανση.


Πηγή: ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία