BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Από 18 Ιουνίου κατευθύνσεις ΥΠΑΑΤ για τις ζημιές από Tuta στην Κρήτη

Αποζημιώσεις ζητούν οι τοματοπαραγωγοί του Δήμου Φαιστού και άλλων περιοχών στην Κρήτη, λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής των καλλιεργειών τους από το έντομο Tuta absoluta.

odigies-antimetwpisis-tou-Tuta-absoluta-cover

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

14
0

Το αίτημα διατύπωσαν οι αγρότες σε σύσκεψη των εκπροσώπων τους στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου ήταν παρόντες, εκτός του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, βουλευτές, εκπρόσωποι διοίκησης και εκπρόσωποι βουλευτών, την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Έπειτα από επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον αρμόδιο Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, όπου τονίστηκε το οικονομικό αδιέξοδο των καλλιεργητών, ο Υπουργός από την πλευρά του απάντησε ότι την Τρίτη, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, θα δώσει κατευθύνσεις για τους τρόπους που θα γίνει η προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών τόνισαν στη σύσκεψη πως η παραγωγή έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή και υπάρχει οικονομική αδυναμία να προχωρήσουν σε νέα καλλιέργεια.

Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια συμμετείχαν οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού Μανόλης Ορφανουδάκης, ο Πρόεδρος του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου και Πρόεδρος ΤΟΕΒ Α’ Ζώνης Βαγγέλης Τζιμπραγάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φανερωμένης Γιώργος Θεοδωράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης και η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροδιατροφικού Τομέα Ρένα Χουδετσανάκη, καθώς και εκπρόσωποι των βουλευτών Βασίλη Κεγκέρογλου και Νίκου Ηγουμενίδη.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία