BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Θράκης Ακκά

Το εργοστάσιο των Κλωστηρίων Ακκά μεταφέρεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τους εργαζόμενους να είναι σε επίσχεση εργασίας από τον Μάιο. Στον ανταγωνισμό από τα τουρκικά κλωστήρια και τις οφειλές του ΟΑΕΔ αποδίδει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

aclwsthriathrakhsexw

24
0

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα Κλωστήρια του Ακκά, Γιώργος Παρασχάκης σημείωσε πως τους οφείλονται δεδουλευμένα από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο. Γι’ αυτό τον λόγο οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τον Μάιοεπίσχεση εργασίας.

«Εμείς ζητάμε από την εργοδοσία να μας καταβάλει τους μισθούς που μας οφείλει και κατανοώντας την δεινή οικονομική θέση του εργοστασίου, δεν είμαστε πιεστικοί και ζητάμε τον μισθό του Φεβρουαρίου, γιατί δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Είμαστε 120 εργαζόμενοι και οι περισσότεροι δεν έχουμε άλλες πηγές εσόδων, παρά μόνο την εργασία μας. Μας διαβεβαιώνουν από τη διοίκηση του εργοστασίου ότι είναι αισιόδοξοι και πως θα ξεπερασθούν οι οικονομικές δυσκολίες», είπε ο κ. Παρασχάκης. Πρόσθεσε ακόμη πως το εργοστάσιο αν και δεν έχει την ποσότητα νήματος που παρήγαγε στο παρελθόν, ωστόσο καλύπτει αρκετό μέρος των παραγγελιών των πελατών του.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία υποστηρίζει τα παρακάτω:

«Η εταιρεία Κλωστήρια Θράκης ΑΒΕΕ, λειτουργεί ανελλειπώς στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής από το 1999, απασχολώντας 130 εργαζόμενους πλήρους και μόνιμης απασχόλησης.

Η παραγωγή του εργοστασίου (βαμβακερά νήματα και πλεκτά υφάσματα), σχεδόν στο σύνολό της εξάγεται και ως πρώτη ύλη για την παραγωγή χρησιμοποιείται εκκοκκισμένο βαμβάκι εκλεκτής ποιότητας από την ευρύτερη περιοχή.

Το τελευταίο διάστημα λόγω μειωμένης ζήτησης διεθνώς, αλλά κυρίως εξαιτίας έντονου ανταγωνισμού από τουρκικά κλωστήρια λόγω της μεγάλης υποτίμησης της τουρκικής λίρας και εντός του 2019, το επίπεδο παραγωγής έχει προσωρινά μειωθεί. Αναμένεται επανάκαμψη σε κανονικές συνθήκες παραγωγής από τον ερχόμενο Οκτώβριο που συμπίπτει παραδοσιακά με τη λήψη νέων παραγγελιών για το εξάμηνο Οκτωβρίου – Μαρτίου.

Στα είκοσι χρόνια λειτουργίας, η εταιρεία παρά τις δυσκολίες στον κλάδο, καταφέρνει και επιβιώνει επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης προς εργαζόμενους, πελάτες, προμηθευτές και την τοπική κοινωνία. Την τελευταία πενταετία έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου προκειμένου να στηριχθεί η εταιρία. Αντίθετα, εδώ και σχεδόν μία δεκαετία δεν έχουν αποδοθεί  βεβαιωμένες οφειλές του ΟΑΕΔ προς τη εταιρεία ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που είχε σαν άμεση συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα ρευστότητας.»

 


Πηγή: ert.gr, xronos.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία