Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση κτηνοτρόφων Θεσσαλίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας προγραμματίζεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη την Παρασκευή 19 Ιουλίου. Μεταξύ των θεμάτων που θα θέσουν στον υπουργό, θα είναι οι ζημιές που υπέστησαν τις προηγούμενες ημέρες κτηνοτρόφοι της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου, η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, το ασφαλιστικό και φορολογικό καθεστώς.

akthnotrofiathessaliasynanthshypaat

180
0

Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος θα συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα της κτηνοτροφίας. «Στη συνάντηση θα ενημερώσουμε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με αφορμή τις ζημιές που υπέστησαν τις προηγούμενες ημέρες αρκετοί κτηνοτρόφοι στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου από τη θεομηνία. Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαμε απώλειες σε ζώα και σε ανθρώπους, αν την ώρα της θεομηνίας ήταν έξω. Ωστόσο, οι ζημιές στις εγκαταστάσεις είναι μεγάλες και σε καμμία περίπτωση δεν καλύπτονται. Προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ αλλά θα δοθούν μετά από δύο χρόνια και είναι λίγα σε σχέση με τη ζημιά. Εμείς ζητάμε να γίνει διαχωρισμός από τον ΕΛΓΑ του ζωικού από το φυτικό κεφάλαιο. Τα χρήματα που πληρώνουμε οι κτηνοτρόφοι ανέρχονται στα 18 εκατ. ευρώ τον χρόνο και για αποζημιώσεις δίνεται μόνο το 30%. Φυσικά, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Το μεγαλύτερο έχει να κάνει με την τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος που έκανε πολλούς κτηνοτρόφους να οδηγήσουν τα κοπάδια τους σε σφαγή, δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν, το κόστος παραγωγής είναι μεγάλο. Ασφαλιστικό, φορολογικό και ελέγχοι στην αγορά γάλακτος και κρέατος παραμένουν στην πρώτη γραμμή».

Ερωτηθείς για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο, αναφορικά με το αν διαφαίνεται κάποια θετική προοπτική στην τιμή του γάλακτος, ο κ. Γκουρομπίνος εμφανίστηκε αισιόδοξος σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν αποθέματα τυροκομικών προϊόντων που σημαίνει ότι η τιμή του γάλακτος θα αυξηθεί. Όμως σε καμμία περίπτωση δεν μας ικανοποιεί, εάν αναλογιστούμε ότι πριν από τρία χρόνια πουλούσαμε το γάλα πάνω από ένα ευρώ το κιλό».Πηγή: ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία