BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αδερφοποίηση Ηρακλείου με τη «μεταξένια» πόλη Νινγκμπό

Πρωτόκολλο αδερφοποίησης του Ηρακλείου με την κινεζική πόλη Νινγκμπό, στα ανατολικά της χώρας υπέγραψαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο της τελευταίας το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, Gian Andrea Garancini ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δημάρχου Νινγκμπό για θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού X. Yanan. Παρέστη ο δημάρχος της κινεζικής πόλης Q. Dongyao και ο ακόλουθος τύπου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σαγκάη, Πέτρος Τσαρούχης. Το Νινγκμπό αποτελούσε το λιμάνι αφετηρίας του Δρόμου του Μεταξιού.

aderfopoihshrakleioumekinezikhpolh

15
0

Της υπογραφής είχε προηγηθεί η έγκριση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών της Ελλάδας και της Κίνας με την οποία προχώρησε η αδερφοποίηση, σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία αφού για πρώτη φορά το Ηράκλειο αδερφοποιείται με κινεζική πόλη και αντίστροφα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο κ. Garancini συνομίλησε με τον υφυπουργό Μεταφορών της Κίνας, με αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου Νινγκμπό, με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου της πόλης, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος και με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive.gr.



Το Νινγκμπό με 7000 χρόνια ιστορίας, είναι μια μεγαλούπολη 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, που αποτελούσε το λιμάνι αφετηρίας του Δρόμου του Μεταξιού (σταθμός του οποίου υπήρξε και το ενετικό λιμάνι της Candia), ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια διαθέτει το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι στον κόσμο, όπως μεταφέρεται. Παράλληλα, είναι μια περιοχή αυτόνομη διοικητικά σε επίπεδο προγραμματισμού και εκτέλεσης του προϋπολογισμού, φιλοξενεί 16 κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια και αποτελεί έδρα πολλών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Garancini συμμετείχε ακόμη στην έναρξη του Θαλάσσιου Φόρουμ της Κίνας, όπου παρευρέθηκαν υπουργοί, υφυπουργοί, εκπρόσωποι αρχών και ο προέδρου της εταιρείας Cosco.

Αντιπροσωπεία της πόλης Νινγκμπό, με στελέχη από τον χώρο του αθλητισμού θα επισκεφθεί το Ηράκλειο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

 

Πηγή: cretalive.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία