BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Eθνικό μέτωπο για κρασί και αποστάγματα ζητά ο Χαρακόπουλος

Στην ανάγκη εθνικού μετώπου για τη χάραξη στρατηγικής για το κρασί και τα αποστάγματα -μακριά από καιροσκοπισμούς- και στην ουσιαστική παρουσία στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα όπου λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις, αναφέρεται ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τις γιορτές κρασιού στον Αμπελώνα και τη Ραψάνη.

Μαξιμος_3

Agronews

13
0

Η δήλωση του Θεσσαλού πολιτικού έχει ως εξής:

«Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή οι αμπελουργοί και οινοποιοί “τρυγούν” τους κόπους της χρονιάς. Και συνεχίζοντας την παράδοση αιώνων, βάζουν την τέχνη τους και το μεράκι τους για να παράξουν κρασί, τον οίνο που “ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου” και αποστάγματα.

Οι βαθιές ρίζες της αμπελουργίας και της οινοποιίας στην πολιτιστική ταυτότητα του λαού μας αιτιολογούν και την οικονομική και κοινωνική τους σημασία σήμερα. Το σταφύλι, το κρασί και τα αποστάγματα εκτός από πρεσβευτές του πολιτισμού μας, αποτελούν κινητήριο δύναμη για τις τοπικές μας οικονομίες και εθνικά μας προϊόντα, αιχμή του δόρατος στην παγκοσμιοποιημένη πλέον σκακιέρα των αγορών.

Για να μπορέσουμε, όμως, να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών, να μην είμαστε ουραγοί αλλά πρωτοστάτες στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα γύρω μας, πρέπει να συστήσουμε ένα αρραγές μέτωπο που θα μεριμνήσει για μια ενιαία, εθνική στρατηγική σε βάθος χρόνου. Αυτή που τα τελευταία χρόνια είναι διάτρητη από καιροσκοπισμούς, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και άγνοια, που ουσιαστικά έχει οδηγήσει στην εκκωφαντική μας απουσία από τα ευρωπαϊκά όργανα λήψης αποφάσεων, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς.

Δυστυχώς, ο διεθνής ανταγωνισμός είναι σκληρός και κανείς δεν πρόκειται να σεβαστεί την ιστορία μας και την παράδοσή μας στο βαθμό που πρέπει αν δεν τα προασπίσουμε μόνοι μας. Είναι χρέος μας, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε χωρίς παρωπίδες τα προβλήματα που μας κρατούν πίσω στον διεθνή ανταγωνισμό. Να ενισχύσουμε τα πλεονεκτήματά μας, να επενδύσουμε στην τεχνογνωσία και την καινοτομία και πρωτίστως, να σκύψουμε με προσήλωση και σοβαρότητα πάνω από ζητήματα που ταλανίζουν την εγχώρια παραγωγή και θα έπρεπε να έχουμε λύσει προ πολλού. Έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε σημαντικά οφέλη για όλους».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία