BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Παρέμβαση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Δεντροκαλλιεργητών Μακεδονίας για τους εργάτες γης

Μετά την παρέμβαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Δεντροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας αναφορικά με το πολύ σοβαρό ζήτημα που προκύπτει από την λήξη του ισχύοντος νόμου για τους εργάτες γης και με την επιστολή που στάλθηκε προς τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γεωργιάδη, φαίνεται ότι το θέμα οδεύει προς την επίλυση του.

beroia-auksisi-tis-paragwgis-sumpurinou-rodakinou_w_l

10
0

 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα αιτήματα των παραγωγών όχι μόνο επιλύονται αλλά η πλευρά της κυβέρνησης δείχνει να κατανοεί πλήρως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί με τα εργατικά χέρια δίνοντας παράταση στο ισχύον νόμο για την κατάθεση δικαιολογητικών έως το τέλος του έτους. Ουσιαστικά, δηλαδή γίνεται αντιληπτό ότι κάθε αγρότης οποιασδήποτε καλλιέργειας όποτε έχει ανάγκη από εργάτες θα έχει τη δυνατότητα να κάνει την αντίστοιχη αίτηση. 

Επίσης, για τους ήδη υπάρχοντες εργάτες γης οι αρμόδιοι παράγοντες προσανατολίζονται να δώσουν τρίμηνη παράταση ενώ μια ακόμη λεπτομέρεια έρχεται να προστεθεί στις αλλαγές κι έχει να κάνει με τους εργάτες που θέλουν να επιστρέψουν για λίγες ημέρες στην πατρίδα τους. Θα δίνεται λοιπόν κι αυτή η δυνατότητα χωρίς εμπόδια. 

Πραγματικά ουσιαστικές λύσεις για τις οποίες ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γεωργιάδης αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε αλλά και την επιστολή που δέχτηκε από την Ομοσπονδία ενήργησε ταχύτατα ενημερώνοντας συγχρόνως τόσο τον αρχηγό της Αστυνομίας όσο και το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης. Να σημειωθεί ότι σε όλη αυτή την διαδικασία ο βουλευτής Πέλλας και πρώην Υπουργός, κ. Καρασμάνης ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την Ομοσπονδία και κινήθηκε άμεσα προς την κατεύθυνση που περιγράψαμε ενημερώνοντας και κατατοπίζοντας τους αρμοδίους. 

Αυτό που μένει σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι να δοθούν (μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα) οι λεπτομέρειες στις Αντιπεριφέρειες ώστε να «λυθούν» τα χέρια των παραγωγών. 

 Πηγή  www.pellanews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία