BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ίδια τα μέτρα στους πληγέντες αγρότες σε Καρδίτσα και Φάρσαλα

«Μπορεί ο πρωθυπουργός, λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματός του, να μην κατέστη δυνατό να επισκεφθεί την περιοχή μας, αλλά ό,τι θα ισχύσει για την Καρδίτσα το ίδιο θα εφαρμοστεί και στα Φάρσαλα. Το λέω γιατί κάποιοι με ψιθύρους επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά. Τα μέτρα που θα ψηφίσουμε τη Δευτέρα στη βουλή με διαδικασία κατεπείγοντος αφορούν όλες τις περιοχές αδιακρίτως που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας με αγρότες στα πληγέντα από τον Ιανό χωριά των Φαρσάλων και συγκεκριμένα στον Σταυρό, το Πολυνέρι, το Ευύδριο, την Υπέρεια και το Βασιλί.  

7maximos

30
0

Ο Θεσσαλός πολιτικός που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο υπογράμμισε ότι «με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέραν της κρατικής ενίσχυσης στον ΕΛΓΑ ύψους 35 εκ. ευρώ που δόθηκε φέτος για πρώτη φορά, θα εκταμιευθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα χρήματα που θα χρειαστούν για την αποζημίωση των ζημιών από τον Ιανό. Ήδη, με την αυτοπρόσωπη παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ αυτή την εβδομάδα στο υποκατάστημα του Οργανισμού στη Λάρισα, έγινε σημαντική δουλειά, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποζημιώσεων. Ωστόσο, υπάρχουν ερωτηματικά για το μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και για ζωοτροφές, όπως άχυρα για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά, καθώς τα δένουν και τα αποθηκεύουν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι».

Έκλεισαν τα ρέματα…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από αγρότες για πλημμελή καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα και για εγκατάλειψη των ρεμάτων που έχουν κλείσει από καλάμια, βάτα και λούνη, αλλά και για κακοτεχνία στην αερογέφυρα του Σταυρού. Ο ίδιος είπε ότι «για να μην επαναληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι ο καθαρισμός του ποταμού και η ενίσχυση των αναχωμάτων, όπως επίσης η ετήσια συντήρηση των αποστραγγιστικών και αρδευτικών δικτύων».  

Προβλήματα, όμως, προκλήθηκαν από την πλημμύρα όχι μόνο στις καλλιέργειες άλλα και στο έδαφος των χωραφιών, όπως είδε και ιδίοις όμμασι ο κυβερνητικός βουλευτής στην Αμπελιά. Όπως εξήγησε ο αγρότης Νίκος Μπέης, στο χωράφι του οποίου ο όγκος του νερού με τα φερτά υλικά ξέβρασε και έναν τεράστιο κορμό δένδρου, όσο υποχωρούν τα νερά στα χωράφια φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής. Πέραν της σοβαρότατης ζημιάς στις καλλιέργειες θα πρέπει να γίνουν εργασίες και για την αποκατάσταση του εδάφους στα χωράφια για να είναι εφικτή η καλλιέργειά τους, γεγονός που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Αλλού το επιφανειακό εύφορο έδαφος παρασύρθηκε από τα νερά και τους χείμαρρους ενώ αλλού επικάθησε παχύ στρώμα λούνης και διάφορων φερτών υλικών από την υπερχείλιση του ποταμιού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία