BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Επένδυση στην επιστημονική και αποτελεσματική εφαρμογή της δακοκτονίας ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί

Ο αγροτικός σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας ζητά από τους αρμόδιους φορείς να ληφθούν άμεσα μέτρα για έγκαιρη και αποτελεσματική δακοκτονία.

dakktonia

9
0

Προσλήψεις γεωπόνων, χρηματοδότηση και ανάρτηση επιπρόσθετων παγίδων για την παρακολούθηση του πληθυσμού του δάκου ζητούν επιτακτικά οι ελαιοπαραγωγοί του αγροτικού συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Το πρόβλημα της δακοπροστασίας δεν λύνεται μόνο με έναν επιπλέον ψεκασμό χρειάζονται πολύ  περισσότερα  να γίνουν. Οι  ψεκασμοί  γίνονται βάση  χρημάτων και όχι ότι  επιστημονικά χρειάζεται για να καταπολεμηθεί  ο δάκος οι παγίδες είναι λίγες και η ανάρτησή τους γίνεται  αργά.

Η έναρξη του πρώτου  ψεκασμού που ακολουθεί την ανάρτηση των παγίδων  είναι εκτός χρόνου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί ο πληθυσμός  της πρώτης και πιο κρίσιμης γενιάς του δάκου.                                                                                                                                              Οι προσλήψεις  γεωπόνων   λίγες,   δεν  φτάνουν  για  να  εκτελεστεί  σωστά   το πρόγραμμα,  ο διαγωνισμός  για την προμήθεια  φαρμάκων  γίνεται  αργά με αποτέλεσμα να  χρησιμοποιείται στη αρχή ότι  υπάρχει από την προηγούμενη  χρόνια.  

Για άλλη μια χρόνια λοιπόν φαίνεται πως θα εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στον καιρό καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα τα τελευταία χρονιά.   

Το κόστος από μια ενδεχόμενη ζημία σαν του 2016 και 2018  θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την ελαιοκαλλιέργεια  στο νόμο μας  με παράλληλες επιπτώσεις  σε όλη την οικονομία της περιοχής.

Καλούμε το υπουργείο και την περιφέρεια Πελοποννήσου  να αναλογιστούν έστω και την τελευταία στιγμή τις  ευθύνες τους  και  να ικανοποιήσουν τα αιτήματά    μας. Σας  καθιστούμε αποκλειστικά  υπευθύνους  σε ενδεχόμενη  καταστροφή  μας  όπως αυτές  του 2016, 2018,  τα ψέματα  τελείωσαν.                                                                                                             
  - Ζητάμε

-Την άμεση χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας για να γίνουν όσοι ψεκασμό χρειαστούν και γρήγορα.                                                                                                             
- Την έγκαιρη τοποθέτηση των παγίδων καθώς και την αύξηση του αριθμού των παγίδων ώστε να ξέρουμε τον ακριβή πληθυσμό του δάκου.                                                                
- Την πρόσληψη όλου του απαραίτητου επιστημονικού τεχνικού προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας                                 
- Να εξασφαλιστεί πανελλαδικά ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τω υπηρεσιών  του.                                                                                                                                                                                                                                             
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία