BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Έως τέλη Μαρτίου οι καταβολές αποζημιώσεων σε καλλιεργητές μήλων και κάστανων στη Λάρισα

Έχουν διενεργηθεί οι απαραίτητες επισημάνσεις για την τεκμηρίωση των ζημιών, έχουν γίνει 16 αναγγελίες και υποβλήθηκαν 896 δηλώσεις ζημιάς από το πέρασμα της «Αθηνάς» στις αρχές Οκτωβρίου, όπως αναφέρει ο Γιώργος Στύλιος, απαντώντας σε ερώτηση που έκανε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης.

kakokeria-athina-katastrofes-evia

130
0

Για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις-πλημμύρες (φαινόμενο «Αθηνά») που σημειώθηκαν στο πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου 2021 σε καστανοκαλλιέργειες και σε μηλοκαλλιέργειες στην Π.Ε. Λάρισας (συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Δήμου Αγιάς) διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις για την τεκμηρίωση των ζημιών, έγιναν 16 αναγγελίες και υποβλήθηκαν 896 δηλώσεις ζημιάς, αναφέρει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται επίσης πως «διενεργήθηκαν συνολικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής και το έργο των εκτιμήσεων ολοκληρώθηκε. Παράλληλα, γίνεται η συγγραφή των πορισμάτων και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή η κοινοποίηση των πορισμάτων και εν συνεχεία η καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλιστικά ενήμερους δικαιούχους παραγωγούς, μετά τη διασταύρωση με τα στοιχεία του ΟΣΔΕ 2021 […] ενώ η καταβολή των αποζημιώσεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου 2022».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία