BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Επενδυτικό πλαίσιο ΟΕΒ και λύσεις για κόστος ενέργειας στη σύσκεψη Ένωσης Αρδευτών με Στύλιο

Το επενδυτικό πλαίσιο που αφορά τους Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και τις έγγειες βελτιώσεις όπως το NetMetering και μεγάλα έργα άνω των 2,2 εκατ. ευρώ, αλλά και ζητήματα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των ΟΕΒ καθώς των επιπτώσεων που έχει επιφέρει η αύξηση του κόστους ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης της Ένωσης Αρδευτών Ελλάδος με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο.

ENAE_LOGO_FINAL

194
0

Ο Υφυπουργός και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν το ΔΣ της ΕΝΑΕ στα πλαίσια του Προγράμματος 4.3.1. προϋπολογισμού 40 εκάτ. ευρώ υπάρχει η δυνατότητα υπερδέσμευσης καθώς και ότι στο πλάνο τις επόμενης προγραμματικής περιόδου είναι η προκήρυξη και άλλων αντίστοιχων επενδυτικών μέτρων για μικρά και μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα.

Επίσης ο Υφυπουργός έκανε γνωστό, ότι είναι σε εξέλιξη η διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου και σύγχρονου μοντέλου λειτουργείας και διαχείρισης τον ΟΕΒ, σε συνεργασία και ανοιχτή συνομιλία με τους αρμόδιους φορείς καθώς και με την ΕΝΑΕ. Σχετικά με την Διαμόρφωση του Νόμου για τους ΟΕΒ και τις Προτάσεις που έγιναν από την ΕΝΑΕ, ο Υφυπουργός  δεσμεύτηκε για διαρκή, συστηματική και ειλικρινή επικοινωνία, διαδικασία για την οποία η συμμετοχή των τελικών δικαιούχων κρίνεται απαραίτητη από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

Τέλος για το θέμα της Αύξησης του κόστους ο κ. Υφυπουργός είπε ότι από την κυβέρνηση γίνετε μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της Παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, καθώς και ότι σχετικά με το κόστος παραγωγής και ειδικότερα στον τομέα τον γεωργόεφοδίων θα διαμορφωθεί ομάδα εργασίας του υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τα προβλήματα ρευστότητας των ΟΕΒ τόνισε ότι δύνανται να λυθούν με την διαμόρφωση μιας νέας διαχείρισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝ.Α.Ε διαθέσιμη εδώ


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία