BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις EΛΓΑ οι μηλοπαραγωγοί στο Πήλιο

Διαφορετική απάντηση λαμβάνουν οι εκπρόσωποι των αγροτών κάθε φορά που έρχονται σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του ΕΛΓΑ για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των αποζημιώσεων, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση οι ΑΣ Ζαγοράς και Μακρυράχης.

b98eb4e6d4e5af022817653939abd5f0_S

176
0

Όπως αναφέρουν στην περιεκτική ανακοίνωσή τους «Οι μηλοπαραγωγοί που είδαν μέρος της παραγωγής τους να καταστρέφεται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζόπτωση, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις για τάχιστες πληρωμές, ακόμα περιμένουν».

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και η Ομοσπονδία το προηγούμενο διάστημα ανέδειξαν το σοβαρό αυτό πρόβλημα σε συγκεντρώσεις και συνελεύσεις που πραγματοποίησαν, ενώ παραμένει και το ζήτημα των παραγωγών που χάσανε τα δένδρα τους από επιδρομή ποντικιών. Καταστροφή την οποία ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει αλλά απορρίπτεται από το σύστημα.

Κλείνοντας, η ανακοίνωση υπενθυμίζει το διαχρονικό αίτημα του αγροτικού κινήματος για την αναγκαιότητα αλλαγής του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει στο 100% και για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, ενώ καλεί τους αγρότες σε επαγρύπνηση καθώς το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις και συγκεντρώσεις για άμεση διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά μας.

Τα αιτήματα των ΑΣ Ζαγοράς και Μακρυράχης:

  • Να πληρωθούν άμεσα οι αποζημιώσεις προς τους μηλοπαραγωγούς.
  • Να αποζημιωθούν οι αγρότες που ξεράθηκαν τα δένδρα τους εξαιτίας των ποντικιών.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ.

Η σχετική ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων διαθέσιμη εδώ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία