BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Διαμαρτύρονται για λειψές εκτιμήσεις ζημιάς στα βαμβάκια της Λάρισας οι τοπικοί αγρότες

Αντιπροσωπεία αγροτών από το Καστρί – Αγιάς συναντήθηκε το πρωί τη Παρασκευής 24 Ιουνίου με τον τοπικό προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Σπυρόπουλο για να εκφράσουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τις χαμηλές ως και μηδενικές εκτιμήσεις που έλαβαν από τον ΕΛΓΑ για τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις το Φθινόπωρο 2021 που είχαν σαν αποτέλεσμα μεγάλη απώλεια παραγωγής στο βαμβάκι.

GW_1409_2

216
0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΑΣΝΛ «ενώ είχε προηγηθεί αυτοψία από τους προϊσταμένους του ΕΛΓΑ  πέρυσι στο Καστρί και στα γύρω χωριά της περιοχής που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και είχε εκτιμηθεί από τους ίδιους ότι υπάρχει ζημιά στο Βαμβάκι, αυτή η ζημιά δεν αποτυπώθηκε στις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Πολλοί παραγωγοί και χωράφια έχουν μηδενικές εκτιμήσεις και σε πολλά χωράφια το ποσοστό ζημιάς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν ξεπερνάει το 25% που σημαίνει ότι αποζημιώνονται για 8.8% απώλεια παραγωγής σύμφωνα με τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η έντονη διαμαρτυρία και αντίθεση των παραγωγών στην κατά την άποψή τους αδικία που έχει γίνει και δεν αποζημιώνονται για την απώλεια παραγωγής.

Η ΕΟΑΣΝΛ και οι παραγωγοί από το Καστρί ζητούν:

  • Να αρθεί η αδικία σε βάρος τους και να αποδοθούν τα πραγματικά ποσοστά ζημιάς από τις βροχοπτώσεις και να αποζημιωθεί η χαμένη παραγωγή.
  • Να υπάρχει δέσμευση από τον ΕΛΓΑ πως οι ενστάσεις δεν θα είναι ένα ακόμη χαράτσι για να πληρώσουν επιπλέον χρήματα οι παραγωγοί αλλά ουσιαστικά θα ανατρέψουν τις μηδενικές εκτιμήσεις και θα αποζημιώσουν τους παραγωγούς για την απολεσθείσα παραγωγή.
  • Να αλλάξει ο άδικος και αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζεται και να αποζημιώνεται η παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.
  • Να δίνονται πιο έγκαιρα τα πορίσματα και οι αποζημιώσεις και να αλλάξει ο τρόπος που γίνονται οι εκτιμήσεις ώστε να γίνει πιο ορθολογικός και δίκαιος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία