BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Διαμαρτυρία αγροτών στις 29 Ιουνίου για την ποιότητα του οδικού δικτύου στη Μαγνησία

Σύσκεψη ΔΣ Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς και Πουρίου πραγματοποιήθηκε στο Πουρί στις 23 Ιουνίου με την αγροτική οδοποιία, οδικό δίκτυο, άρδευση, ύδρευση και λοιπά αγροτικά θέματα της επικαιρότητας.

16409788121267623644

99
0

Όπως επισημάνθηκε στα πλαίσια της σύσκεψης, οι τοπικοί αγρότες βρίσκονται ακόμη μία χρονιά αντιμέτωποι με αγροτική οδοποιία κατώτερη των περιστάσεων. Ενώ οι καλλιεργητικές εργασίες έχουν φουντώσει, το οδικό δίκτυο -σύμφωνα με τους αγρότες- είναι διαλυμένο με πολλά έργα να μην έχουν ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, οι ΑΣ χαρακτηρίζουν την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου ως «σταγόνα στον ωκεανό» υπενθυμίζοντας τις ανατιμήσεις στα κόστη εισροών και τα λιπάσματα.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο δημαρχείο της Ζαγοράς και θα δώσουν το ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα αιτήματα των αγροτών:

  • Άμεση επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου και της αγροτικής οδοποιίας που είναι σε μαύρα χάλια.
  • Άμεση αναβάθμιση και συντήρηση του απαρχαιωμένου συστήματος άρδευσης.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές στην λαϊκή κατανάλωση.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητα καύσιμα, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των λιπασμάτων, φαρμάκων και δέντρων. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη κατανάλωσης για την ικανοποίηση αναγκών της αγροτικής οικογένειας.
  • Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Καλούμε τους αγρότες της περιοχής, να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα συσπειρωμένοι στους Αγροτικούς Συλλόγους και με μπροστάρη την Ομοσπονδία του Νομού μας, που είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τα δίκια των βιοπαλαιστών αγροτών.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία