Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Έως 29 Αυγούστου δηλώσεις ζημιάς σε Καλαμάκι και Σωτήριο για ζημιές από το χαλάζι

Τις πληγείσες από το χαλάζι τοπικές κοινότητες Καλαμακίου και Σωτηρίου επισκέφθηκε κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Κιλελέρ και γεωπόνων του ΕΛΓΑ, με επικεφαλής τον τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Μπίλλη, προκειμένου να εκτιμήσουν τις ζημιές στις καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, τριφυλλιού, σε αμπέλια και σε οπωροφόρα δέντρα.

kalamaki-2-zhmies

105
0

Σε κοινή τους δήλωση οι αντιδήμαρχοι  Ιωάννα Πινάκα, Κώστας Φιλιππούλης και Αλέκος Χονδρονάσιος οι οποίοι συμμετείχαν στο κλιμάκιο, τόνισαν με έμφαση ότι το μέγεθος της ζημίας από μια πρώτη εκτίμηση, φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο.  Εξέφρασαν όμως  την πεποίθησή τους ότι «οι εκτιμητές-γεωπόνοι  του ΕΛΓΑ θα προβούν σε δίκαιες και τάχιστες εκτιμήσεις σεβόμενοι το μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, προεξοφλούν ότι η παραγωγή τους φέτος θα συρρικνωθεί σημαντικά».

Οι αγρότες που επλήγησαν μπορούν να  υποβάλουν δήλωση ζημιάς ΕΛΓΑ στους αρμόδιους ανταποκριτές ως και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Για την Τοπική Κοινότητα Σωτηρίου οι δηλώσεις γίνονται στο Παλιό Δημαρχείο της Νίκαιας στις γεωπόνους Ε. Στάθη, Α. Σταμάτη, και Σ. Ναγκούλη, τηλ. 2410921214.

Για την Τοπική Κοινότητα Καλαμακίου στο Παλιό Δημαρχείο στο Κιλελέρ στην Χ. Τόπη, τηλ. 2413505800.

Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση ΟΣΔΕ 2022.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία