BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από αγριογούρουνα ζητούν οι αγρότες στη Σάμο

Συνάντηση με τη Διεύθυνση Δασών είχε το Δ.Σ. του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα αγριογούρουνα στο νησί.

agriogourouno-traymatise-sobara-kynigo-stin-elassona

158
0

Ο Αγροτικός Σύλλογος κατέθεσε κείμενο υπογραφών από παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειές τους (αμπέλια, κηπευτικά, δενδροκαλλιέργειες), ενώ ταυτοχρόνως η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

Οι αγρότες έθεσαν για μία ακόμα φορά το αίτημα για άμεση αποζημίωση στο 100% των παραγωγών για τις καταστροφές και ένταξη των ζημιών από τα αγριογούρουνα στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και ζήτησαν να ληφθούν δραστικά μέτρα ελέγχου του πληθυσμού τους.

Όπως εξηγούν η κατάσταση έχει ξεφύγει, τα προβλήματα των αγροτών είναι τεράστια με σημαντικότερο το κόστος παραγωγής που αυξάνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο (λιπάσματα, φάρμακα, ζωοτροφές, καύσιμα κλπ) και παράλληλα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και την καταστροφή των καλλιεργειών από τα αγριογούρουνα.

Οι αρμόδιοι αποκρίθηκαν πως θα προτείνουν να παραταθεί από 3 μέρες σε 7 μέρες τη βδομάδα το κυνήγι για το αγριογούρουνο, να δοθεί παράταση και μετά τις 28 Φλεβάρη σε όλη την κυνηγετική περίοδο για το αγριογούρουνο και να χαρακτηριστεί το θήραμα ως επιβλαβές.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία